Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Hej. Poszukuję dokumentu, który kiedyś leciał na discovery, tytuł coś w stylu "tajemnica nieśmiertelności". Gość przerabiał po kolei wszelkie problemy jakie stają na drodze człowieka do nieśmiertelności i te które mogłyby się pojawić, gdybyśmy już przeskoczyli te podstawowe. Było tam m.in o nadpisywaniu wspomnień, czy...

więcej

Znacie fajne komedie w stylu Sausage Party, dwuznaczne i wulgarne ?

Cześć:)
proszę o polecenie filmów w klimacie matrixa, sygnału - ryjących mózg :D :)
Pozdrawiam :)

Szukam filmu, raczej starszego, z którego pamiętam niestety tylko jedną scenę ze środka filmu - generalnie rozgrywa się w jakiejś tropikalnej dżungli, nie jestem pewna czy amazońskiej czy jakiejś w południowo-wschodniej Azji, pamiętam ze był jakiś gość który uciekał chyba z jakiegoś zakładu czy plantacji z dziewczyną,...

więcej

użytkownik usunięty

Oba filmy są krótkometrażowe z kategorii animacje.
1. O pisklaku, który na początku bardzo bał się wody. Później się jednak do niej przekonał dzięki jakiemuś innemu zwierzęciu (niestety nie pamiętam jakiemu). Widziałam to w kinie przed jakąś bajką..
2. Filmik o mężczyźnie i jego uczuciach. Dzień pokazany z...

szukam filmu ktory dzieje sie w schronie jakims, to jakby jakas gra,symulator oni siedza tam wbunkrze a na zewnatrz sa rozne katastrofy, wybuch wulkanu i inne, wyjscie ze schronu były z niezniszczalnego szkła, przed nimi zginą jakis gościu i tam lezał lezał az z czasem zrobil sie z niego szkielet, ludzie probowali...

Szukam filmu który kiedys oglądałam a teraz nie pamietam tytułu. Film był o nastolatce, która była gnębiona w szkole przez koleżanki nie jestem pewna ale chyba wrobiły ja ze niby cos umieszczała na nich w internecie. Pózniej dziewczyna wyprowadza sie z matka do nowego miasta do innej szkoły w której jej mama tez...

Witam.
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu o detektywie, który opowiada swoją historię siedząc na ławce w parku (tak mi się wydaje). Opowiada ją przypadkowej osobie po czym umiera. Jeśli dobrze pamiętam to opowiadając historię umierał (był otruty) bo musiał wybrać swoje życie lub kobiety której szukał, chyba była...

więcej

Chodzi mi nie o jakieś płytkie naparzanki jak Avengers, gdzie tylko tłuką się bez sensu, motywacji i jakiegokolwiek charakteru, tylko dobrze opowiedzianą historie z ciekawym bohaterem/bohaterami.
W przypadku filmów chodzi mi o taki gdzie nie poświęca się całego filmu tylko na sam origin (bo originy są nudne i...

w którym ludzie po śmierci trafiają do zaświatów, gdzie muszą walczyć o przetrwanie, czy życie.