1.Dwa kapelusze bardzo się kochały i pamiętam że na sam koniec skończyły na parze koni ciągnących powóz
2. Druga baja jest o młodym byczku wystawionym do corridy
Ostatnio oglądałam film francuski? Lub hiszpański? Nie wiem, pamiętam fabułę. Akcja była w czasach współczesnych i wojennych. W czasach współczesnych jak się nie mylę chyba jest Lekarz który zachorował i potrzebny mu przeszczep jedzie do rodziny okazuje się ze jest adoptowany, szuka prawdziwego ojca i tak fabuła się...
więcejznacie jakieś filmy o miłości Europejczyka do Cyganki/ Arabki / Turczynki ? prosze o odpowiedz, dziekuje
Hej!
Ostatnio wpadł mi w ręce film, stary, niemy, pełen grozy, jednocześnie niezwykle popularny, a mianowicie "Nosferatu- symfonia grozy". Jestem ciekaw Waszego zdania, co właściwie jest w tym filmie strasznego? I czy w dzisiejszych czasach wciąż mogą przejść ciarki po seansie?
hej,
szukam nazwy takiego filmu dokumentalnego, który opowiada o rodzinie ze Stanów, w której ojciec jest oskarżony o pedofilstwo. Zaczyna się tak, że zostaje wzięty na policje, gdy trafia do jego domu paczka z czasopismami dla pedofili. Ma żonę i chyba trójkę synów, z czego jeden też się okazuje, że ma takie...
Witam. Poszukuję tytułu filmu. Jest to horror opowiadający o tym, że gdzieś ktoś miał takie niby źródełko, które zamiast wody zawierało taki płyn podobny do mleka. Każde zwierzę, które napiło się tego płynu stawało się większe. Między innymi był tam taki powiększony kogut, który atakował ludzi.Na końcu filmu jest scena...
więcej
Witam!
Poszukuję filmu, którego trailer niedawno widziałem, ale teraz nie mogę go znaleźć. To thriller, gdzie niesłysząca (?? nie mam pewności) kobieta dostaje MMSa ze swojego telefonu ze zdjęciem siebie przy kopmuterze i odczytuje go właśnie na powiązanym z telefonem komputerze. Ktoś wkradł się jej do domu i chyba...
Początek XX wieku, angielska wieś, zjazd arystokracji- spojrzenie na społeczeństwo z punktu widzenia służby( bohaterką była młoda pokojówka. Chyba). Ktoś? Coś?
Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku, (thriller lub horror, film zagraniczny, dość stary). Widziałem tylko kawałek filmu, były pokazane dwie grupy ludzi (grupa dobrych i i grupa jakiś bandytów, i była pokazana odcięta dłoń człowieka, rozmawiali o czymś, pokłócili się i zaczeli się bić. Akcja działa się w...