Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dlaczego filmy na DVD ukazują się dopiero po kilku miesiącach od premiery kinowej, a nie np. zaraz po zakończeniu wyświetlania w kinach? Czasem od premiery kinowej mija nawet 5 miesięcy zanim film ukaże się na DVD.

Kochani, może ktoś jest mi w stanie pomóc i kojarzy w filmy w których znajdę:
-typowe paryskie śniadanie - bagietka,, bułka, kawa, ludzie siedzący w knajpce
-scena wiszącego na sznurkach prania/suszącego się na zewnątrz
-śliczne ujęcia lasu, bohaterowie którzy chodzą po lesie
-ujęcia łąki - również takie...

Witam,
Jestem Tomasz jestem tu nowy mam nadzieję że milo będzie się z wami współpracować.

Poszukuje francuskiego filmu, który oglądałam kilka lat temu (chyba na HBO). pamiętam, że opowiadał historię dwójki zakochanych,którzy pozornie do siebie nie pasowali. Mężczyzna, chyba miał na imię Alex, był biznesmenem, opanowany, ułożony, spokojny, dziewczyna była jego przeciwieństwem. Rozstali się po z powodu...

Otóż ten film:
1. Otrzymał nominację do Oscara
2. Jest czarnobiały

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Witam. Poszukuję filmu, w którym skazany na karę śmierci chłopak przebywając w celi śmierci, prosi męża ofiary o przebaczenie. Dopiero w ostatniej scenie, mężczyzna patrząc na egzekucję mordercy wykonuje gest, który uspokaja chłopaka i pozwala mu umrzeć w spokoju. Nie pamiętam tytułu. Film produkcji USA, chyba z lat...

więcej

Znacie jakieś dobre tytuły, gdzie pojawiają się piramidy, faraonowie itp?

Szukam filmu, nie pamiętam jaki gatunek. Pamiętam jedną jedyną scenę.

Mężczyzna budzi się sam w rozbitym samolocie przypięty do fotela, udo lub rękę miał przebitą bodajże jakimś prętem. Po chwili się uwalnia. Co dalej nie pamiętam.

Jeśli ktoś kojarzy co to za film byłbym wdzięczny za tytuł

Witam,
Szukam tytułu filmu.
W film jest takie miało w którym można robić co się chce, a ludzie który tam są mają codziennie wykasowaną pamięć.
Dochodzi o zabójstwa jednej z tych osób.
Później jedna osoba stamtąd próbuje uciec.

z góry dzięki za pomoc.

poszukuje filmu w którym bohaterka była gruba i niezbyt ładna, ale poznala chlopaka narkomana który jej dał troche za darmo i wtedy byla jakby pokazana zmiana jej punktu widzenia i ona sie stala ladna (wtedy ją chyba grała inna aktorka) i ogolnie wszystko bylo ladne ale tylko pod wplywem, i pozniej ten chlopak...