Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Dawno temu z kolegą oglądaliśmy animacje lub anime w TV być może z 1998 -2006 roku, było to fantasy raczej, wiem że był tam jakiś potwór który atakował ludzi
 jeśli się nie mylę to było jakieś stworzenie poruszające się na 4 nogach chyba koloru niebieskiego albo przynajmniej świeciło się na ten kolor
, kreska była...

więcej

Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc :) Widziałam "Ściganych", szukałam więcej filmów w tym temacie, niestety bezskutecznie.

Witam, jak w tytule, nie pamiętam tytułu anime, kojarzy mi się tylko początek 1 odc. Pamiętam, że chłopak mieszkał sam i dostał jakąś dziwną paczkę od ojca, a przynajmniej tak sądził. Było to jakieś pudełko, które zmieniło się w dziewczynę, z którą pózniej w nocy pił herbatę :) tyle tylko zapamiętałem :(

Witam szukam jak w temacie filmu. Oglądałam go kilka lat do tylu (mozliwe ze cos kolo 10)zdaje mi się ze leciał na hbo. Za dużo nie pamiętam ale spróbuję jakoś to opisać.
Pamiętam fragment o młodej dziewczynie która uciekła(?) z domu
Trafiła do sekty czy coś w tym stylu
Najbardziej utkwil mi w pamięci fragment...

Sprawa dzieje się w lesie. Grupka ludzi pozornie obcych dla siebie, trafia do szopy w lesie, nie mogą wyjść z lasu bo cały czas wracają w to samo miejsce, coś ich po kolei zabija mszczac się za rzeczy które wyrzadzili ich przodkowie i to jest wspólna rzecz, która ich łączy. Na pewno były dwie dziewczyny i facet, a może...

więcej

Film opowiadał historię chłopca chorego na karłowatość lub tego typu podobną chorobę. Kojarzą mi się 2 sceny. Pierwsza to ta jak razem ze swoim kolegą kompie się w jeziorze I cytat "jajka skurczyły do wielkości groszku " A druga to scena końcowa jak ratuje małe dzieci z tonącego autobusu i sam ginie....

dawno temu z kolegą oglądaliśmy animacje lub anime w TV być może z 1998 -2006 roku, było to fantasy raczej, wiem że był tam jakiś potwór który atakował ludzi , kreska była żywa a nie jak typowe bajki coś w stylu Beowulf, akcja toczyła się w zimie, pamiętam że ktoś tam powiedział "to ma być zupa te owcze siuśki" lub coś...

więcej

Opowiadal o rodzinie polskiej,ktora ukrywala Żydowke,pamietam tylko,ze na koncu filmu jakas kobieta powiedziala jej ''wracaj do getta'',a ta Zydowka odpowiedziala''dobrze psy,zeby was costam tak samo jak nas''

Szukam filmu ale nie pamiętam tytułu. Chyba jest o tym że weteran wojenny wrócił do domy. Pamiętam scenę jak ten weteran leży na kanapie i patrzy na komodę na której są chyba talerze i jeden z nich jest cały a pamiętał że był pęknięty i uświadamia sobie że jest obserwowany. I okazuje się że to jego żona.

Pamiętam tylko tyle, że był jakiś potwór, który zabijał (miał ręce podobne do ludzkich i nogi normalne jak u człowieka) był jakby zielonkawy i miał chyba tylko spodnie. I zabić go mogła tylko kobieta, która miała jakąś figurkę. Pamiętam też że gonił i chciał zabić jakąś kobietę, i jak ona zamykała drzwi to on zdążył...

więcej