Witam!
Poszukuje tytułu filmu który klimatem przypomina "Szósty Zmysł", "Znamię", "Inni". Taki podgatunek który często określa się jako "horror nastrojowy". Mianowicie film był z okolicy 2000roku. Było coś w tym stylu że para która wprowadziła się do domu, słyszała płacz dziecka, co jak nietrudno się domyśleć było...
Kochani, bardzo proszę o pomoc, bo totalnie wypadło mi z głowy...
Film o młodym małżeństwie jadącym samochodem, które miało wypadek, samochód wpadł do wody, utopili się, ale nie są tego świadomi i akcja toczy się dalej z nimi w zaświatach :) Jakkolwiek chaotycznie to nie brzmi, mam nadzieję, że jakaś mądra głowa mi...
Pytam poważnie, skąd u Was tak pozytywne oceny tego filmu? Sam film #21 TOP ze średnią ocen 8,3, a A. Hopkins za rolę Lectera jest #4 TOP ze średnią ocen 9,28...
Dla mnie to zwykła filmówka klasy B, postać Lectera płytka z powierzchownie zarysowanym profilem psychologicznym, a i Hopkins nie zagrał świetnie, bo i nie...
Kojarzycie może stary (był czarno-biały), polski film którego głównym bohaterem jest facet pracujący w radiu? Prowadzi on swój własny program nocny, i powoli zaczyna popadać w depresję. Męczy mnie już od kilku dni, i nie daje spokoju.. POMOCY
Witam. Zacznę od takiego pytania- czy ludzie na filmwebie( z moderacji etc.) zaginęli na polu walki ;)? Wyslalam wiadomosc do trzech osob,ze z filmwebem mam prioblemy i..przepadlo jak kamien w wodę:)
Często nie cos nie działa, nie mogę się nawet zalogować,czasami ocenić filmu bo "nie załapuje" pstryczek. Moze ktos...
Jakiś czas temu na tvn7 leciał dramat romantyczny (tak bym to zaklasyfikowała chociaż było też parę zabawnych momentów; taki słodko-gorzki film) o młodej redaktorce, która pisze recenzje książek. Ta kobieta poznaje sporo starszego mężczyznę pisarza i nawiązuje się miedzy nimi romans. Potem wychodzi na jaw, że facet...
Witam! Pytanie do znawców bijatyk z czasów VHS. Większość rzeczy, które kojarzyłem mam namierzone, ale są jeszcze dwie białe plamy, których tytułów nie mogę sobie za nic przypomnieć. Obydwa filmy oglądane raczej w pierwszej połowie lata 90-tych.
1. Tytuł pierwszego na kasecie był chyba opisany jako "Biały ninja", ale...
Podajcie prosze jakies tytuly filmow z bardzo zaskakujacym finalem typu pila czy prestiz nie musza byc nowe.....
Cześć,
Słuchajcie Robaczki - szukam pewnego filmu. Nie mogę się ni jak do niego dokopać. Oglądałam go może z półtora roku temu.
Małżeństwo spodziewa się dziecka, wszystko wydaje się być w porządku, szykują dla niego pokoik, kupują ubranka, czytają książki "brzuszkowi". No i zbliża się termin porodu - przy badaniu...
Parę lat temu oglądałam film, gdzie akcja dzieje się w więzieniu, głównymi bohaterami są dwaj więźniowie, jeden z nich jest czarnoskóry. Pamiętam, że pod koniec filmu udaje im się uciec z więzienia w wieku prawie 90 lat poprzez symulację śmierci w pożarze. W scenie końcowej siedzą na trybunach stadionu i oglądają mecz....
więcej