Dla mojej przyjaciolki szukam tytulu filmu z Jakimowiczem, ktoremu czolg przejechal po nodze w tymze filmie
Bardzo Was prosze o pomoc
Ostatnio w oczekiwaniu na filmy "Przełęcz ocalonych" Gibsona i "Dunkirk" Nolana postanowiłem sporządzić listę najlepszych filmowych bitew. Zaznaczam że nie interesują mnie żadne filmy science-fiction tylko KINO WOJENNE (od I wojny światowej do czasów współczesnych) I AUTENTYCZNE BITWY (czyli odpadają wszystkie zmyślone...
więcejJak w temacie szukam tytułu filmu a oto co zapamietalem z fabuly Swiat po wojnie nuklearnej jedyne wolne miejsce od skarzenia Australia a i to ma ulec zmianie został usłyszany nadany alfabetem Morsea przekaz z Nowego Jorku wyslanotam lodzia
hej!
z tego co pamiętam, to film amerykański. Jakaś kobieta ucieka od swojego męża psychola (prawdopodobnie był policjantem), gdzieś daleko, do jakiego małego miasteczka rybackiego. Wcześniej zmienia kolor włosów i wynajmuje dom trochę dalej od miasta.
Poznaje jakiegoś sklepikarza, któremu zmarła żona i został sam...
Jak w temacie szukam tytułu filmu a oto co zapamietalem z fabuly Swiat po wojnie nuklearnej jedyne wolne miejsce od skarzenia Australia a i to ma ulec zmianie został usłyszany nadany alfabetem Morsea przekaz z Nowego Jorku wyslanotam lodzia
Jak w temacie szukam tytułu filmu a oto co zapamietalem z fabuly Swiat po wojnie nuklearnej jedyne wolne miejsce od skarzenia Australia a i to ma ulec zmianie został usłyszany nadany alfabetem Morsea przekaz z Nowego Jorku wyslanotam lodzia
Oglądałem kiedyś na VHS film s-f. W tytule miał chyba "Flash", ale tego nie pamiętam dokładnie. W filmie ziemie jest po jakieś apokalipsie (chyba zaraza). Główny bohater ma się udać do Nowego Jorku aby wydostać z niego (chyba) kobiety zdolne do rozrodu.
Oczywiście nie chodzi mi o "Ucieczkę z Nowego Jorku"
Żołnierz z przyjacielem walczy na wojnie przyjaciel wpada do bunkra z naukowcem kradnie stamtad dysk ze zmiana wygladu.Kilka lat pozniej (chyba) jego (chyba)zona kradnie glowice ktore przewozi wojsko potrafia one pozerac metal.zawozi je do paryza gdzie jej znajomy ulepsza je.Jedna z nich laduje w wiezy eiffla ktora sie...
więcej
Dzień dobry!
Czy moglibyście polecić jakieś filmy o wschodnich sztukach walki? Przerobiłem już takie tytuły jak: Hero, Nieustraszony, Przyczajony tygrys, ukryty smok, Dom Latających Sztyletów, Władcy wojny, Wejście Smoka i inne filmy z Brucem Lee, Legendarna Pięść, Ip Man trylogia, Trzy Królestwa, Dawno temu w...