Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witajcie wszyscy,

Poszukuję filmu, ale niestety nie kojarzę zbyt wiele scen z niego. Pamiętam jedynie, że główna bohaterka robiła kurs prawa jazdy, a instruktor jej powtarzał o lusterkach. Tą scenę zapamiętałem, gdyż instruktor nazywał te lusterka specyficznie. Jedno było Ra.

Mam nadzieję, że ktoś wie jaki film...

więcej

Witam, szukam filmów które są "przyjemne", nacieszą oko i poprawią balans chemiczny mózgu - burza mózgów, tak, wiem, wszystko jest SUBIEKTYWNE, dlatego robię burze mózgów. Jeżeli uważasz, że ten temat jest idiotyczny, nie fatyguj się i nie pisz durnych komentarzy.
Pozdrawiam

Szukam krótkiego filmu ok 10 min.
Facet budzi się w jakimś pomieszczeniu i zaczynają pojawiać się najlepsze momenty z jego życia. Później pojawia się dziewczyna z którą był w związku, ale zerwali. Dziewczyna ma już męża i dzieci, ale cały czas myśli o bohaterze, okazuje się że to była prawdziwa miłość, a bohater nie...

więcej

1) Film akcji oglądany na VHS. Było 2 przyjaciół policjantów, następnie jeden z nich napada z grupą osiłków w czarnych uniformach z karabinami maszynowymi na bank. Zaczyna się oblężenie tego banku przez policję. Następnie dochodzi do konfrontacji pomiędzy starymi przyjaciółmi.
2) Przygodowy oglądany na VHS. Stary film...

więcej

Szukam filmu o białej kobiecie żyjącej pomiędzy Melanezyjczykami. Pamiętam z tego filmu że bohaterka w żałobie wysmarowała się czarnym błotem i ogoliła głowę jak to robiły Melanezyki w podobnych okolicznościach.

Chodzi mi o film, w którym ludzie zaczęli się dziwnie zachowywać czy znikneli , nie pamiętam. A resztę ludzi zabieralo wojsko. Kobieta lekarka i jej mąż jedyni ocaleli. Na końcu było że jechali jakąś ciezarowka i a za nimi wybuchła chyba bomba atomowa . Nie pamiętam tytułu tego filmu

Witam, czy jest ktoś w stanie podać tytuł filmu który widziałem parę lat temu w TV, gatunek : thriller, ( nie z tych hollywoodzkich ) ; streszczę fabułę :
Czteroosobowa rodzina (+ piesek ) kupuje nowy dom / przeprowadza się na nowe osiedle ( białe, nowoczesne domy)
Są mile witani i w ogóle każdy jest taki uprzejmy,...

więcej

Był film, gdzie był sobie facet, on mieszkał z przyjacielem i jego dziewczyną. Pewnego dnia dziewczynę która miała super moce i zaprowadziła go do domu gdzie działy się dziwne rzeczy. A i on się jeszcze w niej zakochał.

Oglądałam kiedyś taki film gdzie 18letnia chyba dziewczyna mieszkała w jakimś małym miasteczku i była kelnerką (?) wróciła do domu i był wtedy jakiś huragan i przeniosła się do innego świata gdzie się okazała jakaś księżniczką czy coś takiego i miała złą siostrę bliźniaczke która chciała ją dorwać. Jak ona uciekala to...

więcej

Poszukuję filmów z takim klimatem:

czarno-białe filmy, eleganckie gajerki, na głowie kapelusze (obowiązkowo z delikatnie zasłaniającym okiem), w jakimś barze wszyscy siedzą i palą faje lub cygara i jest masa dymu, a w tle jakiś murzyn podśpiewuje jazza. Do tego klasyczne auta i karabiny z bębenkami.

Znacie jakieś...

więcej