Szukam dwóch filmów z dzieciństwa - lata90
1) czasy Rambo...film wojenny gdzies w Wietnamie czy coś w tym stylu. Pamiętam jedną scenę - jakas japonska wioska, amerykanscy wiezniowie przetrzymywani w dolach wielkosci ludzkiego ciala na stajaco, wlewano tam jakis kwas czy cos, jeniec wyciagany z takiego dolu był caly...
Witam, szukam tytułu filmu, którego fragment oglądałam dawno temu. Oto jego opis: Film kostiumowy, akcja dzieje się w 18 lub 19 wieku może w Anglii. Młoda uboga dziewczyna dostaje się pod opiekę / do pracy do bogatej rodziny. Zaczyna przekonywać swoich gospodarzy że jest księżniczka z orientalnego kraju. Zaczyna mówić...
więcej
tytułów dwóch filmów:
1) Kino azjatyckie - akcja fimu rozgrywa się na wodzie gdzie w małych pływających domkach ludzie łowią ryby i odstresowują się. W pamięci utkwiła mi taka dość nieprzyjemna scena jako jeden gość złowił rybę zrobił z niej na żywca sushi i okaleczoną wrzucił do wody.
2) Akcja dzieje się na...
Witam.
Ostatnio oglądałam film w którym pani detektyw(policjanta) traci pamięć - na początku była skorumpowana wraz ze swoim partnerem i wszystko robili dla pieniędzy przez co prawie zniszczyła swoją rodzinę.
Kobieta później miała wypadek przez co straciła pamięć i nic sobie nie mogła przypomnieć nawet tego przez...
Witam
nie potrafie sobie przypomnieć tytułu filmu, jedyne co pamiętam to to że był o wampirach i była tam poruszona kwestia ich powstania a mianowicie, grupa krzyżowców/rycerzy chcąc uratowac swoje życie napiła się krwi swoich braci na polu bitwy(chyba przegrali i poprostu nie ciągło ich na drugą strone:P) i za ten...
Bardzo zaskoczył mnie fakt, że wydarzenia w tym filmie działy się naprawdę. Od samego początku "Pieskie popołudnie" bawiło mnie, a ja przez ponad 2 godziny byłam pewna, że jest ono wytworem bujnej wyobraźni nonszalanckiego scenarzysty. Nawet sprawdzałam kilka razy na tym portalu, czy nie jest błąd przy określeniu...
Pomozcie mi przypomniec sobie tytul filmu stary thriller pamietam tylko ze ktos mordowal tancerki czy striptizerki kobieta chyba prowadzila sledztwo morderca byl facet w plaszczu I dlugich wlosach final byl w jakims starym magazynie ta babka walczy z tym gosciem sama dobry stary thriller
Hej, chcę sobie obejrzeć horror - taki by mnie naprawdę przeraził. Warunki mam - noc, pusty dom. Do wyboru mam
1 Klątwa Ju-On (chyba oryginał the grudge)
2. The Conjuring/ Obecność
3. Insidious/Naznaczony
4. Men Behind The Sun
co byście wybrali?
Film dość stary, od wieków staram się go znaleźć, pamiętam kilka wątków. Główną bohaterką jest dziewczyna, wchodzi do gry chyba żeby kogoś z niej uratować. Pamiętam jak miała zapytać o drogę kłamcy lub prawdomownego, pamiętam też że w grze uratowała jakąś postać dzięki temu zdobyła dodatkowe życie i to jej pozwoliło...
więcej