Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Jakieś 3 lata temu widziałem świetny film i nie umiem sobie przypomnieć tytułu. Akcja toczyła się podczas 2WŚ, główni bohaterzy to trójka dzieci. Dwójka bodajże to żydowskie rodzeństwo, a trzecie to córka oficera ss. Rodzeństwo świetnie gra na instrumentach i dostają szansę. Muszą zagrać perfekcyjnie bardzo...

Wpisujcie tu swoje życiowe motta, cytaty, lub sentencje zaczerpnięte z filmów,książek itp.a którymi kierujecie się w życiu.

Szukam filmu nie wiem o nim bardzo duzo alepamietam ze glowny bohater, byl maratonczykiem torturowali go w obozie, pamietam tez, ze w wieku (ileś lat) przebiegł swój ostatni maraton film oparty na faktach zmarł chyba nie dawno. dziekuje za wszelkie odpowiedzi

kilka fajnych lasek jest więziona na farmie takiego przyjemniaczka który robi jakieś eksperymenty zombie (albo coś podobnego), farma jest chroniona przez mega dużą ilość ochroniarzy na czele z takim Azjatą karateką który niesamowicie wywijał. Oczywiście ktoś tam wpada żeby odbić te dziewczyny. Bardzo dużo scen walki,...

więcej

Przedstawia losy jakiejś grupki tęgich chłopów którzy pracują przy platformach nie wiem czy gaz czy ropa ale pracują też pod wodą bo to chyba jacyś spawacze, było ich chyba 5-6 jeden duży biały z brodą (typ drwala), drugi wielki przypakowany czarny, trzeci być może Gossett Jr albo jakiś podobny, czwarty mały (ale...

kobieta w żałobie po stracie syna i poznaje młodego chłopaka chyba bezdomnego, w każdym razie pomaga mu jakoś, potem coś tam między nimi jakiś romans, chyba angielski ale możliwe że skandynawski też wchodzi w rachubę, kobieta raczej brunetka on blondyn albo rudawy, dramat w miarę nowy czyli tak ok. 2010 (nie jestem...

użytkownik usunięty

Szukam filmu, w którym główny bohater nie jest pozytywny, prawy i sprawiedliwy. (American Psycho, Pachnidło, Mechaniczna pomarańcza, Upadek). Nie chodzi o filmy gangsterskie (Człowiek z Blizną, Ojciec Chrzestny) tam bohaterowie są zazwyczaj "źli".

Za kilka dni czeka mnie najgorszy dzień w życiu studenta, mianowicie obrona dyplomu. Spać nie idzie, jeść nie idzie więc proszę Was o jakiś odchamiający, lekki film. Bez deprechy i walki z rakiem, golizny i rzucania mięsa. Ma być przyjemny i po którym chciałabym się czuć, że obrona to pestka a strach przed nią jest co...

więcej

Film opowiada historię 3 małych sióstr, które zostały odebrane matce. Ich opiekunka znęca się nad nimi , a szczególnie nad najmłodszą, chyba o imieniu Caroline. Na pewno ją zabiła. Pamiętam jeszcze, że film był opowieścią jednej ze starszych sióstr, gdy już była dorosła. Dopiero na koniec filmu, po latach wyszło na...

więcej

Witajcie:-)
mam nadzieje, że ktoś mi pomoże...
Film raczej stary. Idzie o to, że film pokazane chyba trzy historie, które rozpoczynają sie jednakowo ale kończą w zupełnie inny sposób. Punktem zwrotnym dla każdej z historii jest pozostawienie (lub nie) przez kobietę paczki papierosów na stole.
Pozdrawiam!