Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Chodzi mi o to że jacyś ludzie grają w grę ktora przeradza się w coś co ryzykuje ich życiu lub wiele w nim znaczy. Podobne np. do tego nowego filmu Nerve albo Miłość na żądanie. Oglądałam też kiedyś Niecne uczynki ale mi bardziej że gra nie jest jakąś przygodą tylko robi sie bardzo ważna

Poszukuję filmu który widziałem kilka lat temu. Zaczynał się chyba tak że młody facet siedział w jakimś biurowcu (w pracy) i się patrzył na zegar próbując go zatrzymać. W końcu mu się udało i mógł zatrzymywać czas. Była tam też taka scena że grał chyba w pokera i zatrzymał czas, obejrzał karty przeciwników i i rozebrał...

więcej

Hejka, szukam filmu. Widziałam go kilka lat temu opowiadał o grupce nastolatków którzy zorganizowali imprezę (z okazji halloween czy coś takiego). Podczas imprezy ginie dziewczyna spada z piętra. Rok później wszystkich po kolei zaczyna gonić "morderca" - chyba ta dziewczyna co zginęła. Na koniec okazuje się że to jedna...

więcej

Jestem świeżo po seansie "Gangów Nowego Yorku" i zauważyłem, że podobnie jak w moim ulubionym "Dawno temu w Ameryce" jednym z głównych "bohaterów" jest same miasto: jego problemy, specyfika, klimat. Stąd też proste pytanie, znacie filmy z podobnym motywem? Najlepiej osadzone w poprzednich stuleciach

Witam !

Szukam filmu, który został nakręcony chyba w latach 80-tych. Chodziło w nim o jakiś turniej a raczej wyścig (na piechotę), w którym wszystkie chwyty były dozwolone, łącznie z załatwieniem konkurentów na amen. Film miał coś z gatunku karate bo pamiętam, że często się w nim kolesie obijali.
Motyw, który...

Boliwia albo Wenezuela, chyba chodziło o jakiś przekręt z kopalnią, 19 wiek, pamiętam scenę, żyje sobie jakiś biały z miejscową żoną Indianką w dżungli, przyjeżdżają dwie kobiety Indianki, źle im z oczu patrzy, zaczyna się jatka, ale główny wątek to że jakiś cwaniak ukradł komuś coś tam (mapy albo plany) i trza go...

Mało co pamiętam, widziałam go jako dziecko. Był o mężczyźnie, który był aniołem (albo duchem) i pomagał różnym ludziom, bo nie mógł odejść do nieba, póki nie skończył ich spraw na ziemi.

Hej,

Film jest czarnobiały (na 99%) i opowiadał prostą historię, gdzie właściciel willi we Włoszech musiał opuścić swoją rezydencję, chyba z powodu wojny. Pod jego nieobecność starsi państwo którzy mieli się opiekować nieruchomością, postanowili bez wiedzy właściciela przekształcić go w hotelik. Do tego hotelu...

Szukam filmu amerykańskiego z lat (plus, minus) 1995-2005 z którego pamiętam nocną scenę na bocznicy kolejowej pośród wagonów, chłopak i dziewczyna są chyba w czarnych skórach, mają iść na dyskotekę (lub z niej wrócili). Dyskoteka impreza odbywała w jakimś hangarze, takim industrialnym miejscu. Dziewczyna jest chyba...

więcej

Jakiegoś fajnego filmu