Moja mama szuka filmu, który oglądała kilka lat temu, nie zna fabuły, ale mniej więcej podała mi kilka zdarzeń.
Była tam kobieta, dość otyła, która prawdopodobnie nie mogła się poruszać. Później jakos postanowiła wejść po schodach na piętro? Nie wiem co tam się wydarzyło, ale jakoś za niedługo zmarła. Mieli...
Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy zostaną wydane wersje z Lektorem - a jeśli tak to kiedy można się ich spodziewać? do filmów:
- Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy (2015)
- Batman v Superman: Świt sprawiedliwości (2016)
Być może był już taki temat, ale proszę uprzejmie o tytuły filmów w ktorych pierwsze skrzypce grają kobiety o silnych osobowościach. Gatunek dowolny. Dziękuję z góry za odpowiedzi.
film byl o podrozy w czasie. nauczycielka zbudowala wehikul czasu i ze swoim uczniem przeniesli sie do sredniowiecza. Zeby sie przeniesc musiala motorem wjechac w ta maszyne czasu. chyba jakies lustra tam byly. pamietam scene jak spali u takiego malzenstwa w zamku(przeniesli sie do sredniowiecza) niby byli mili a w...
Proszę polećcie mi dobre komedie, ale takie mniej znane i naprawdę by było się z czego pośmiać. Pozdrawiam.
Hej ;) od jakiegoś czasu szukam pewnego filmu- akcji, kryminału. Początkowa scena to wesele córki jakiegoś ważnego członka mafii (chyba jakaś rodzinna mafia) czy coś w ten deseń. Ojciec panny młodej zostaje zabity przez wynajętego zabójce (przebrany za kelnera, podcina mu gardło). Później akcja toczy się w lasku... z...
więcej
Tylko że oglądałem go tak dawno że nawet nie jestem pewny o czym to było...
Tematyka kuchenna i potrawy
Wydaje mi się że chodziło o jakąś restaurację w której kucharz tworzył na swój sposób jakieś tam jedzenie, być może owoce morza (w końcu to Japonia)
Facet albo w snach, albo w realu (romans z jakąś kobietą) miał...
Od lat poszukuje filmu, który dzieje się w jakiejś starej posiadłości, kobieta, zostaje tam na noc, chyba po balu, który odbywał się w tym zamku. Kiedy czesze włosy, aniołki ze ściany chwalą jej głowy i karzą iść za nią. Potem co jakiś czas pokazywane ą sceny trupów tych aniołków i (chyba w szklarni) wiszące ciało...
Szukam dobrych spaghetti westernów, lub przynajmniej filmów wiernie je naśladujących.
Wymienię wszystkie spaghetti westerny jakie do tych czas widziałem:
-Za garść dolarów,
-Za kilka dolarów więcej,
-Dobry, zły i brzydki,
-Django,
-Django Unchainet,
-Sukiyaki western Django,
-Śmierć jeździ konno,
-Czas...