Od jakiegoś czasu poszukuję filmu. To była jakaś komedia. Niestety pamiętam bardzo nie wiele, kojarzę tylko jedną scenę gdy pewien facet (grany chyba przez Tima Allena) postanawia wyrwać sobie zęba. Przywiązuje do niego jakiś ciężki przedmiot i zrzuca go z piętra. Chyba ząb został na swoim miejscu, a gość poleciał...
Hej ;) Poszukuję tytułów 2 filmów:
1) Trochę starszy film, fabuła opierała się na tym, że komputery przejęły władzę w jakimś miasteczku i główny bohater uciekł i zaczął pracować w jakimś sklepie (naprawiał radia czy coś takiego) i potrafił usłyszeć dzwoniący telefon zanim ten zaczął naprawdę dzwonić.
2) Ten film...
Hej. szukam filmu w którym występowała dziewczyna z pasem cnoty. Pamiętam że dawno dawno temu go oglądałam więc film na pewno jest stary. często właśnie ten motyw jest parodiowany w różnych filmach. niestety nic więcej nie pamiętam ale może ktoś wie co to mógłby być za film.
Kiedys, bardzo dawno temu widzialam dosc fajny film. Niestety nie pamietam tytulu. Fabula odnosila sie do dziewczyny o sporej wadze pracujacej jako kosmetyczka w prosektorium. Zakochala sie w przystojnym facecie. Motywem byla walka z kompleksami i umocnieniou wiary w siebie. Ktos moze cos?
Pamiętam, że filmy nowelowe zawsze sprawiały mi wielką przyjemność, lecz dawno nie miałam okazji ich oglądać.
Czy możecie polecić jakieś filmy nowelowe?
Akcja dzieje się równolegle w szpitalu i chyba w niebie, mianowicie mężczyzna pokazuje dziewczynie jak wygląda życie 'w niebie', oprowadza po różnych miejscach, a równolegle w szpitalu w śpiączce leży dziewczyna i tam też trafiają opisane wcześniej 'duchy', na sam koniec filmu dziewczyna (ta z nieba) ma wybór i wchodzi...
więcejzawsze zapominam tytułu, jest to film o żołnierzu zesłanym do fortu w górach- później do tego fortu dociera gość, który opowiada historie o tym, że podróżował z grupą ludzi, ale zaskoczyła ich śnieżyca i schował się w jaskini- śnieżyca trwała i ludzie zaczeli się jeść nawzajem, a on uciekł. Następnie kapitan tego fortu...
więcej
Witam, szukam horroru, niżej wymienię cechy, których poszukuję i których chcę uniknąć.
1)Poszukuję :
- mile widziane wątki psychologiczne, choć bez też ujdzie..
- ciekawa fabuła
- trzymające w napięciu
- ciekawa scenografia
2)Chcę uniknąć :
- jump scarrów
- oklepanych scenariuszy
- gore/obrzydliwość
- hehe...
Mam pytanie czy obraz kinowy 21:9 jest poprostu dodany poprzez dodanie czarnych pasków w programie montażowym?