Cześć wszystkim, poszukuję filmu Scooby Doo który trwał 40 lub więcej minut. Pamiętam z niego tylko tyle, że cała piątka była w jakiejś starej kopalni bądz jaskini i chyba odkryli jakieś kości dinozaura lub coś innego. Potem albo przed akcją w kopalni lecieli samolotem i żarłoki jedli fistaszki. To wszystko co...
Szukam filmów o podobnej tematyce do "12 gniewnych ludzi"?
Nie chodzi mi o dramaty sądowe typu: " samotna i zniszczona przez życie matka, chce odzyskać swoje dziecko"
bardzo stawiam na filmy, gdzie bohaterowie wysuwają wnioski na temat danej sprawy(jak w 12 gniewnych...) jeżeli ktoś nie oglądał tego filmu, to...
Wklejcie swoje filmy,zrobimy porównanie.Ja zaczynam:
Argentyna [4]
Aruba [2]
Australia [34]
Austria [8]
Bahamy [1]
Belgia [12]
Brazylia [6]
Bułgaria [3]
Chile [2]
Chiny [5]
Czechosłowacja [2]
Czechy [26]
Dania [31]
Ekwador [2]
Estonia [1]
Filipiny [1]
Finlandia [3]
Francja [97]
Grecja [1]
Hiszpania...
Szukam filmu, który ma akcję w przedwojennej polsce 1918-39, i który powstał w dzisiejszych czasach. Coś jak "Wielki Gatsby" L. Luhrmanna.
Nie chodzi mi o filmy kręcone w tamtych czasach tylko te które powstały maksymalnie w ciągu ostatnich 20 lat i w których akcja rozgrywa się w Polsce w latach 18-39 czyli w dwudziestoleciu międzywojennym.
witam wszystkich! proszę o pomoc w znalezieniu filmu. może wam się coś skojarzy.
był mniej więcej o żydowskiej starszej parze, byli bardzo bogaci i mieli olbrzymi dom, firmy itd, i podczas wojny gdy naziści napadli na europe to oni chcieli kupić sobie wolność, i dogadali się z wysokim rangą SS-manem że w zamian za to...
poszukuję filmu Pamiętam tyle: Jakaś kobieta została obsypana chyba pijawkmi i przywiązana za
ręce do góry
jakiegoś haka, później jest uwolniona chyba, jest to film chyba z gatunku karate, sztuki walki,
produkcji nie wiem albo Azja albo Usa tak mi się wydaje. Z góry wszystkim pomocnym dziekuję
za sugestie
Za wiele z niego nie pamiętam, jednak na pewno był to film z XXI wieku, puszczany kilka miesięcy temu na jakimś polskim kanale, bodajże TV Puls. Fabuła obsadzona była w górach, w małej chatce mieszkało ze sobą czworo ludzi: dwóch facetów i dwie kobiety, byli to młodzi ludzie. Z akcji pamiętam jedynie, że jedna z kobiet...
więcej