Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmów o baśniach. Nie muszą to być znane nam baśnie, bajki, mogą to też być te mniej znane :). Z góry dzięki za pomoc!
Ach i baśnie braci Grimm z kanału Puls się nie liczą :P
Dziękuję.

Hej wszystkim :D czy może mi ktoś pomóc w odnalezieniu filmu? /szukam go już dosyć długi czas i nie mogę znaleźć. Gdy byłam młodsza widziałam go i opowiadał on o dziewczynach, które zabiły swoją przyjaciółkę, gdzieś na rzeką. Potem przez lata pomagały jej matce pogrążonej w żałobie, pocieszały ją , szukały zabójcy....

więcej

Przypominał mi jakąś chorą utopie. Pamietam, ze znalazł sie w niej jakis gosc, ktory zdziwił się, ze mają tam takie wielkie owoce. Rzeką płynęła dziewczyna, ktora się topiła, ale nikt jej nie pomogl. Ludzie sporadycznie się do siebie odzywali. Glowny, jak mniemam, bohater zapytał, czy maja tam jakies książki. Został...

więcej

Szukam filmów politycznych. Niekoniecznie pierwszoplanowe postacie muszą być politykami, ale film ma ogólnie dotykać polityki, władzy albo bardzo namacalnej ideologii.

Widziałam już między innymi
"Z"
"Dr Strangelove, czyli jak przestałem się martwic i pokochałem bombę"
"Śledztwo w sprawie obywatela poza wszelkim...

2000r. - 2016r. nie starsze!!!
Z wątkiem romansu i różnicą wiekową jak w obu filmach, np. 16 i 28 lat.
Najlepiej NIE nauczyciel-uczeń!
Szczególnie klimat, niskobudżetówki, powolna akcja, szczegóły.

Mam nadzieję, że ktoś poleci coś godnego :)

Hej, szukam ciekawych anime.mogą być pełnometrażówki jak i seriale :) prosiłbym o pminięcie dragon ball, naruto, bleach, sailor moooon pokemon i digimon ponieważ już oglądałem. Z chęcią obejrzałbym coś nowego, równie ciekawego i wciągającego na dłużej. Może ktoś coś poleci? :)

Polecicie jakieś dobre horrory, ale nie bardzo stare, takie od 2000 roku

Kiedyś oglądałam bajkę o dziadku (cehca charakterystyczna: miał ogromny nos :D ). Ciągną dużo wody, więc w krainie małych ludków żyjących pod ziemią była susza. Jak pewnego razu przygotowywał sobie kąpiel, to te małe ludki, za pomocą magicznej dudy zamieniły go w takiego małego jak oni. Zaprowadzili dziadka do swoich...

więcej

Hej, szukam filmów które posiadały by w sobie odrobinę lub więcej sarkazmu. Jakie tytuły polecacie?

Cześć! Od jakiegoś czasu szukam filmu. Był to kryminał. Albo coś podobnego. Był o dziewczynie, która straciła ojca, i później po jego śmierci przez coś tam, zaczęła widzieć duchy jakiś zmarłych, i miała im pomóc rozwiązać zagadkę ich śmierci, czy coś takiego. Wiem, że na końcu odkrywa, że jakiś tam jej "znajomy" jest...

więcej