Szukam filmu, w której jest scena jak woda zalewa całe pomieszczenie z rekrutami. Taki test. Szukając wyjścia głowny aktor (młody chłopak) uderza w lustro az się zbije wiedząc, że jest to lustro weneckie. Film z rodzaju (chyba) SC-FI gdzie szkolą młodych ludzi.
Film ten widziałem kiedyś na TVP kultura. Film był bardzo spokojny, pozbawiony sensacji, specyficzny ( jak to na na TVP kultura ) z tego co pamiętam grali tam tylko trzej aktorzy. Opowiadał mniej więcej o miłości kobiety do pewnego mężczyzny i pokazywał jak ta kobieta opiekuje się swoim apodyktycznym, wrednym ojcem...
Oglądałem pewnego dnia film, w którym reżyserem i osobą grającą była na pewno ta sama osoba. Możliwe, że napisała ona też scenariusz.
Film, jeśli mnie pamięć nie myli była o reklamach/propagandzie. Zaczynał się on bodajże od bijatyki dwóch mężczyzn (biały i afroamerykanin), gdzie następnia z konkluzją (?) wychodził...
Nie pamietam prawie wogole tego filmu wiem tylko ze dziala sie to cos w przyszosci i zyly tam roboty ktore zastapywaly policje czy cos takiego. Pamietam jeszcze jedna akcje w ktorej wlasnie ten robot zlamal reke komus bo sie narzucal. Roboty te byly wielkosci czlowieka.
Nigdy go nie widziałam, przeczytałam tylko opis w gazecie kilka lat temu. Możliwe, że jak zobaczę tytuł, to go rozpoznam, ale pewności nie mam :") wydaje mi się, że tytuł był raczej krótki, zawierał może jedno-dwa słowa.
Pamiętam tylko, że chłopak porwał jakąś dziewczynę, potem on chyba zaczął się jej podobać albo...
WITAM MAM PROŚBĘ O TYTUŁ FILMU FAMILIJNEGO Z WYTWÓRNI WALTA DISNEYA Z ROSOMAKIEM W TYTULE???? PROŚBA
Witam,
(jak w temacie) szukam dobrych, prawdziwych, powaznych polskich filmow.
Cos w stylu :
Tato
Bogowie
Komornik
Dlug
Witajcie kinomaniacy,
Dawno temu widziałam kątem oka fragmenty dwóch filmów, które po dziś dzień mnie męczą a tytułu ani nie mogę sobie przypomnieć ani nigdzie znaleźć.
1. Facet jest rysownikiem i rysuje chyba komiks, któregoś razu wchodzi do tego komiksu i żyje w nim. Poznaje komiksową kobietę i wraca to do życia...