Mężczyzna zauroczony kobietą z kawiarni spotyka swoją dawną miłość z liceum. Ona pomaga mu zmienić swój image. Pamiętam, że uczyła go stopniowo zagadywać, żeby odważył się podejść do tamtej z kawiarni. Ta dawna znajoma zajmowała się organizacją imprez. Wiem, że na końcu filmu on wyznaje jej miłość na jakimś bankiecie,...
więcej
Cześć, szukam filmu, który oglądałem bardzo dawno temu, ale chciałbym go obejrzeć ponownie bo był bardzo fajny. Nie pamiętam nazwy. Jedyne co pamiętam to to, że:
- Był niemiecki
- Główną BOHATERKĄ była młoda dziewczyna, która była nazistką. Bujała się tam z innymi nazistami, miała takiego chłopaka, nazistowskiego...
Witam,
Szukam tak jak w temacie klimatycznych filmów. Chodzi mi o powolny hipnotyzujący klimat. Sceny w takim kinie są przeważnie wolny, starannie wykadrowane. Przeważnie kamera nie skacze z miejsca na miejsce, tylko jest ustabilizowana oraz nieprowadzona z ręki (chociaż są wyjątki). Do tego dochodzi oprawa audio,...
Pamiętam tylko tyle że na granicy z jakimś państwem z bloku wschodniego(rzecz działa się w czasie zimnej wojny) amerykański pułkownik popadł w konflikt z oficerem radzieckim(chyba).Rok produkcji lata 80-90 był czasem puszczany w tv.Akcja działa się w zimie..Przepraszam że tak chaotycznie ale tyle pamiętam za każde info...
więcej
Witam,
oglądałem film o miasteczku, w którym mieszkała pewna dziewczyna zakochana w chłopaku, z którym zdecydowała się wyjechać, został on jednak zabity przez mieszkańców. Po pewnym czasie do miasteczka przyjeżdża wycieczka pastor i paru uczniów a w mieście mieszka właśnie ta dziewczyna i mieszkańcy, którzy okazują...
Szukam tytułu filmu który oglądałam bardzo dawno temu i mało co z niego pamiętam a był piękny i wzruszający.Przegrzebalam cały net i na nic nie trafilam.Moze ktos z Was przypadkiem skojarzy. Napisze co pamietam. Jakis chłopak jest albo zolnierzem, albo pilotem albo marynarzem w kazdym razie mundurowy. Jest chyba na...
film wojskowy, wojenny główni bohaterowie to 2 wojskowych jeden "zły" o przezwisku/imieniu barms/barns a drugi dobry(nie pamietam imienia).
pamietam tylko ze barms zostawia tego drugiego w lesie który uratował jego zycie i drugi zostaje zabity w lesie.
Barms miał bodajże blizny na twarzy
Hej szukam filmu :) Z tego co pamiętam w samochodzie jechali chłopak i dziewczyna ( ona go chyba nie znała ale ten chłopak się w niej podkochiwał bo chodzili do tej samej szkoły lub jakoś tak) i gdy wjechali na drogę chyba zakopali się w śniegu i później samochód nie chciał odpalić. W samochodzie spędzili chyba całą...
więcej