Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Mężczyzna zauroczony kobietą z kawiarni spotyka swoją dawną miłość z liceum. Ona pomaga mu zmienić swój image. Pamiętam, że uczyła go stopniowo zagadywać, żeby odważył się podejść do tamtej z kawiarni. Ta dawna znajoma zajmowała się organizacją imprez. Wiem, że na końcu filmu on wyznaje jej miłość na jakimś bankiecie,...

więcej

tytuł muzyki lub piosenki jakby kościelnej coś jak ERA - AMENO

Cześć, szukam filmu, który oglądałem bardzo dawno temu, ale chciałbym go obejrzeć ponownie bo był bardzo fajny. Nie pamiętam nazwy. Jedyne co pamiętam to to, że:
- Był niemiecki
- Główną BOHATERKĄ była młoda dziewczyna, która była nazistką. Bujała się tam z innymi nazistami, miała takiego chłopaka, nazistowskiego...

Witam,

Szukam tak jak w temacie klimatycznych filmów. Chodzi mi o powolny hipnotyzujący klimat. Sceny w takim kinie są przeważnie wolny, starannie wykadrowane. Przeważnie kamera nie skacze z miejsca na miejsce, tylko jest ustabilizowana oraz nieprowadzona z ręki (chociaż są wyjątki). Do tego dochodzi oprawa audio,...

więcej

Pamiętam tylko tyle że na granicy z jakimś państwem z bloku wschodniego(rzecz działa się w czasie zimnej wojny) amerykański pułkownik popadł w konflikt z oficerem radzieckim(chyba).Rok produkcji lata 80-90 był czasem puszczany w tv.Akcja działa się w zimie..Przepraszam że tak chaotycznie ale tyle pamiętam za każde info...

więcej

Witam,
oglądałem film o miasteczku, w którym mieszkała pewna dziewczyna zakochana w chłopaku, z którym zdecydowała się wyjechać, został on jednak zabity przez mieszkańców. Po pewnym czasie do miasteczka przyjeżdża wycieczka pastor i paru uczniów a w mieście mieszka właśnie ta dziewczyna i mieszkańcy, którzy okazują...

więcej

Szukam tytułu filmu który oglądałam bardzo dawno temu i mało co z niego pamiętam a był piękny i wzruszający.Przegrzebalam cały net i na nic nie trafilam.Moze ktos z Was przypadkiem skojarzy. Napisze co pamietam. Jakis chłopak jest albo zolnierzem, albo pilotem albo marynarzem w kazdym razie mundurowy. Jest chyba na...

film wojskowy, wojenny główni bohaterowie to 2 wojskowych jeden "zły" o przezwisku/imieniu barms/barns a drugi dobry(nie pamietam imienia).
pamietam tylko ze barms zostawia tego drugiego w lesie który uratował jego zycie i drugi zostaje zabity w lesie.
Barms miał bodajże blizny na twarzy

Hej szukam filmu :) Z tego co pamiętam w samochodzie jechali chłopak i dziewczyna ( ona go chyba nie znała ale ten chłopak się w niej podkochiwał bo chodzili do tej samej szkoły lub jakoś tak) i gdy wjechali na drogę chyba zakopali się w śniegu i później samochód nie chciał odpalić. W samochodzie spędzili chyba całą...

więcej

użytkownik usunięty

Postanowiłem po swojemu zinterpretować magiczną liczbę opisaną w części trzeciej.

https://m.youtube.com/watch?v=tytr0K9KWlY