Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Wiem, że prawdopodobnie to porównanie dla osób, które obejrzały oba seriale jest całkowicie nietrafne, ale znajomi polecili mi te dwa seriale i nie wiem, na który się zdecydować. Co poradzicie?

Siemka, szukam filmu który lecieł około 10 lat temu chyba na TVP1, nie pamiętam z niego wiele, ale był podzielony na odcinki i opowiadał o młodym chłopaku, który miał dużą siłe, mieszkał z rodziną której mama go jakoś odnalazła, pamiętam jeszcze że spał w wannie :)

Wskazówki:
-Ojciec dwójki dzieci(starsza córka, mlodszy syn) zabiera je na wypad do górskiego domku, po śmierci jego żony/ich matki
-W czasie jazdy do domku wpadają w poślizg(nie wiem czemu zapadło mi to w pamięci), ale to szczegół
-Pamietam, że robili sobie kolację z mrożonek(każde wybrało coś innego)
-W domku,i...

więcej

Siema. Szuakm zajebiscie strasznych horrorów, ale co najważniejsze psychodelicznych horrorów, ne krwawych. Przykładami są takie kultowe filmy jak: Obecność, Annabelle, Rzeżnik, i mój ulubiony ze wszystkich film, Martwe zło. Propozycje jakieś?

1. Film o mężczyźnie który napadł na fast food. Miał chyba UZI i mówił że chce zjeść tylko hamburgera. Był też dość elegancko ubrany ale bez przesady. Być może wspominał coś o ciężkim dniu w pracy (a może akcja działa się rano).

2. Film oparty na prawdziwych wydarzeniach (chyba). Dwóch gości napadło na bank. Nie...

Na pewno z lat 90 ale początek... chińsko-mongolski z tego co pamiętam i co najmniej ze dwa razy leciał w polskich tv, bardzo dobrze zrobiony, sceny batalistyczne, powiem tak:zaczynało się od lat jego młodości a nawet od urodzenia, czyli urodził się podczas bitwy a poród odebrał taki wojownik który postanowił nie zabić...

więcej

Para/ młode małżeństwo daje sobie miesiąc na odbudowanie(sprawdzenie) czy to ma dalej sens. 30 dni to też czas, w którym jeśli im się uda być razem, mają zabrać umierającego kota ze schroniska. Niestety kot umiera i nigdy nikt po niego nie przychodzi, film przerywa narracja czekającego kota. Reszta fabuły nie wiem czy...

więcej

Hej, właśnie skończyłam oglądać Avatara, a wczoraj obejrzałam pierwszą część Narnii. Czy znacie może jakieś inne przygodowe filmy z fantastycznym światem i dobrą muzyką? :)

Kiedyś obudziłam sie w nocy (ok.godz. 23/24) i włączyłam telewizje. Był to rok jakoś 2010. Leciał tam na TVP1, lub TVP2 film o facecie, który podczas burzy zatrzymał sie w gospodzie, poszedł do pokoju tam w oknie ukazala mu się duch kobiety, a potem poszedł do kominka i tam ktos mu opowiadał, ze ta kobieta zgineła z...

więcej

Szukam filmu o tematyce homoseksualnej, a konkretnie filmu w którym dwóch nastolatków ze szkoły zakochują się w sobie, ale gdy jeden z nich dołącza do kółka w szkole gdzie są same lesbijki i geje on odchodzi (nie wchodzi do klasy) i nie przyznaje się do chłopaka. Strasznie mi się spodobał i chciałam go obejrzeć jeszcze...

więcej