Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Cześć wszystkim. Zacznę od tego, ze zdaję sobie sprawę iż jest juz kilka tematów tego typu jednak z tego co widziałem większość umarła śmiercią naturalną. Co do tematu, szukam filmu scfi ktory oglądałem kila lat temu. Poczatkwa akcja rozgrywa sie na pustynnej planecie, trzy osoby w skafandrach prowadzących jakiegos...

Podobny klimatem troche do The Tenacious D (tak mi cos swita). Historia gościa, który dokądś idzie, ale ma jakieś dziwne przygody po drodze. Pamiętam, że płynął na tratwie, wiedział, żeby nie pić słonej wody ale pragnienie było silniejsze i zaczął potem mieć jakieś halucynacje. Film był luzno powiązany z mitologią...

Znacie jakieś fajne filmy typu ''Pamiętnik'' albo ''Dla ciebie wszystko'' ? ?

chodzi o film, w którym był chłopak bez szkoły, bogaty, miał odziedziczyć fortune w spadku pod jednym warunkiem. że zaliczy szkoły.. i w jakimś bardzo krótkim czasie zaliczał każą klasę po kolei.. i zakochał się w nauczycielce.. bardzo proszę o odpowiedź :)

I do gatunku chociaż jeden przykład ;) .

Mechanicznej pomarańczy. Film chyba produkcji brytyjskiej. Był jakiś gang który terroryzował miejscową młodzież. Pamiętam scenę gdy jakaś drużyna szkolna gra mecz futbolowy i nagle na boisko wpada właśnie ten gang a jego przywódca grozi wszystkim nożem sprężynowym. Podobna akcja ma miejsce na jakiejś chyba szkolnej lub...

więcej

Film ten oglądałam już dawno i bardzo niewiele z niego pamiętam, właściwie zapamiętałam tylko kilka szczegóły, może w trakcie pisania przypomni mi się coś więcej. A więc, była to jakaś impreza podczas której ktoś zabijał ludzi masce kozła (?) i chyba robił to siekierą. Na końcu jakaś kobieta zabiła mordercę, ale potem...

więcej

Od dawna nurtuje mnie pewne pytanie odnośnie charakteryzacji postaci np do seriali. Czy jeśli jeden odcinek nagrywa się np 3 tyg albo miesiąc albo jeszcze dłużej to dajmy na to w takim The walking dead zombiaków charakteryzuje się codziennie od nowa? Chodzi mi o taki makijaż którego zrobienie trwa na pewno z kilka...

Witam szukam amerykanskiego serialu lub filmu (nie pamiętam dokładnie , ale leciał na MTV) opowiada o czwórce bohaterów w którym jest jedna dziewczyna i trzech chłopaków. oglądałam tylko końcówkę , więc przypominam sobie , że mieli wypadek samochodowy i wpadli w zaspe śnieżną. Siedzieli tam niewiadomo ile , ale pod...

Widzialem go wiele lat temu. Akcja filmu w przyszłości gdzieś w kosmosie. Wychowywani od maleńkości chłopcy na żołnierzy. Statek z takimi żołnierzami rozbija sie na planecie, na której żyją wyrzuceni poza obieg cywilizacji ludzie. Przezywa tylko jeden żołnierz, który zostaje przygarnięty przez rodzinę. Uczy się od nich...

więcej