Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Znacie jakieś fajne filmy podobne do http://www.filmweb.pl/Pamietnik albo http://www.filmweb.pl/film/Dla+ciebie+wszystko-2014-629797 ? ? ?? ? ??

jw. Milczenie owiec, Czerwony smok, Ludzka stonoga etc.

Akcja dzieje się w islamskiej rodzinie w Londynie. Dziewczyna wbrew rodzinie spotyka się z chłopakiem, ta uznaje to zniewage, w związku z tym postanawia ją zabić. Po nie udanej próbie zabójstwa dziewczyna ucieka, więc rodzina wynajmuje specjalistę od poszukiwania osób zaginionych.
Oglądałem ten film jakiś czas...

więcej

jakieś 25 lat temu oglądałem ciekawy film o katastrofie lotniczej, samolot wpadł do oceanu i aby ocalić pasażerów został wyciągnięty balonami z powietrzem. Kojarzy ktoś tytuł?

Polski film, dosyć nowy o polskiej rodzinie która pojechała na wakacje do Egiptu. Ojciec z córką koło 18 lat i synem dużo młodszym, babcią i swoją narzeczoną gubią dokumenty i pieniądze przez co nie mogą zameldować się w hotelu i śpią na plaży. Pomaga im młody Egipcjanin w którym zakochuje się ta dziewczyna. Proszę o...

więcej

Jim Jarmusch i jego klimatyczne melodie, Quentin Tarantino jako poszukiwacz doskonałych kawałków, Lars von Trier - miłośnik Vivaldiego, Xavier Dolan czy David Lynch z idealnie dopasowaną do nastroju akcji muzyką
- potrzebny mi film, który nie byłby nakręcony przez któregoś z powyższych panów (bo wszystkie obejrzane...

więcej

coś w stylu straszny dom i jakieś dzieci (może jedna dziewczynka) straszą, nie wiem czy chodzi o dom dziecka, sierociniec czy coś dla obłąkanych ale wiem że jakaś znana aktorka tam gra, myślałem że coś pod tytułem sierociniec albo coś ale równie dobrze może coś w stylu niechciane dzieci, zapomniane dzieci, nie wiem za...

więcej

z tego co pamiętam był w nim ziomek który był na coś chory i zaczął dojrzewać jako dorosły miał brata w młodym wieku i zaczeli razem imprezować itp

Z góry przepraszam, jeśli zła kategoria, ale jeszcze nigdy nie miałam takiego problemu ze znalezieniem tytułu filmu = nigdy nie potrzebowałam zakładać do tego wątku!
Ale pamiętam większość fabuły! Film leciał w telewizji, styl taki starszy (a'la lata 80-90) o niezbyt urodziwej dziewczynie, która marzy by zostać...

JAKI TYTUŁ? Poszukuje tytułu filmu.... Dwóch nieznajomych spędza ze sobą najcudowniejszy dzien zakachoja sie w sobie Ale postanawiają sprawdzić czy to jest prawdziwe uczocie i na banknocie kobieta zapisuje swój numer telefonu nie maja pojęcia gdzie mieszkają nazwisk nic tylko imiona Jejku az teraz ciarki mnie...