Znajoma poszukuje filmu, cytuję co mi o nim napisała:
"Była trójka młodych osób (chyba dzieci). Było dwóch chłopców i jedna dziewczyna. Oni bodajże w lesie mieli jakąś kryjówkę, czy coś podobnego. I tym dwóm chłopcom podobała się ta dziewczyna. Jeden z tych chłopców umarł i jego serce zostało przeszczepione albo...
Witam. Poszukuję filmów o angielskich studentach, najlepiej o tych studiujących na tych 'większych' uczelniach, jednak to nie jest wymóg. Dzięki i pozdrawiam.
Kiedyś oglądałam film, lecz zapomniałam tytuł i nie mogę go sobie przypomnieć. A mianowicie fabuła rozgrywa się chyba w średniowieczu, dziewczyna zostaje wydana za starszego mężczyznę, na zaślubiny przychodzi w spodniach a po ich zakończeniu nie oddaje się mężowi w noc poślubną. ma ona blond włosy a mężczyzna podobny...
więcejSzukam filmu o Tamilach, bohaterką była młoda dziewczyna, coś o zamachach chyba samobójczych. Wiem że film kiedyś leciał gdzieś w TVP. Trudno mi określić ale film raczej "nowy" albo z lat 90 albo przełomu, dramat i chyba nie kończy się dobrze dla bohaterki. Ciężko mi coś o nim więcej napisać bo ominąłem ten film wtedy...
więcej
Cześć!
Szukam filmu dokumentalnego o obozie dla chuliganów. Akcja dzieje sie w Ameryce na jakimś pustkowiu gdzie aby przeżyć muszą zasłużyć sobie zachowaniem.
Witam serdecznie.Otoz mam problem ktory spedza mi sen z powiek.Jakies 20 lat temu ogladalam jako mala dziewczynka film z siostra z tego co pamietam byl na tvp 2 i byl podzielony na czesci.Lecial bardzo pozno cos ok 23.Film mowil o losach matki ktora szuka swojej corki ktora zaginela.Byla ona mezatka.Wiem tylko ze...
Bardzo mię się spodobał. Oglądałam to pół roku temu i mam straszna ochotę znowu to obejrzeć. Jeśli ktoś zna tytuł (bo nic nie wiem na jego temat) to prosZę o napisanie. Jest on o zacofanej wiosce i ludzie zmieniali się w takie zombie tylko 1 człowiek potrafił czytać bo jego ojciec uciekł kiedyś z tej wioski do...
Witajcie Filmomaniacy!
Bohater filmowy jest zgorzkniały, przytłoczony pracą, dni się powtarzają, codzienna rutyna... I pewnego dnia na skutek jakichś okoliczności postanawia zmienić swoje życie. Moglibyście polecić jakieś filmy z takim zarysem fabuły? "Dzień świstaka" i polskiego "Króla życia" już...
Witam wszystkich!
Poszukuję filmu, wydaje mi się że z 90' lub z początku 00'
Pamiętam tylko kilka scen, najważniejsza z nich jest jedna z ostatnich, prezydent USA lub jakiś agent grający jedną z głównych ról w filmie to kobieta o blond włosach dzwoni do prezydenta Rosji wpatrując się w ekran wbudowany w walizkę...