Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam

Proszę o pomoc w odnalezieniu tytuły filmu
https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_3448513965&feature=iv&src _vid=HM2tYbhT8bU&v=VcrtcHV3ARM
scena mniej 00:07
przedstawia ona chwilę w której ze sciany celi zerwany został plakat i ujawniony misternie robiony tunel przez który dokonała się...

więcej

Szukam filmu fabularnego: gdzieś w lodzie znaleźli zahibernowanego człowieka (wczesny homo sapiens lub homo neandertalis). Naukowcy przywracają go do życia, wcześniej jednak budują coś w rodzaju wielkiej "woliery", która miałaby udawać jego środowisko. Hibernatus nawiązuje swego rodzaju więź z głównym naukowcem -...

Witam. Nie wiem czy zamieszczam to w dobrym dziale, ale dodaję ;p

poszukuję filmu którego akcja dzieje się może w latach 20-30 w USA. Dwóch czarnych zostaje skazanych na chyba dożywocie za zabójstwo. Później akcja toczy się w tym więzieniu, a ostatecznie podczas pożaru który sami wywołali - uciekają, a wszyscy myślą...

więcej

Opowiada o kobiecie, która ma córeczkę, ale z jakiegoś powodu nie może jej wychowywać, chyba jest w jakimś zakładzie karnym, więzieniu czy coś, potem jest w jakiejś jednostce straży pożarnej i gaszą lasy.Próbuje nawiązać z nią kontakt, z rodziną u której ją zostawiłą, ale oni chyba nie chcą.Pamiętam też, to chyba były...

więcej

Szukam filmu hiszpańskiej produkcji, który kiedyś oglądałem. Akcja rozgrywała się na początku XX wieku w Hiszpanii, film opowiadał o miłości dwóch osób mających całkowicie inne sympatie polityczne - republikanki i karlisty. Zna ktoś może tytuł?

Od bardzo dawna poszukuję pewnego filmu, ale mam tak niewiele danych, że chyba nic z tego nie wyjdzie. Moja ostatnia nadzieja w tym forum. Wiem tylko, że film był chyba francuski, była tam jakaś bardzo znana pisarka, wydająca kolejny bestseller, za kulisami okazuje się, że te książki pisze za nią ktoś inny (aktor...

Jego fabuła polega na tym, że jest "klątwa" położona na kobiety w rodzinie. ich pierwsze małżeństwo zawsze się rozpada, wiec główna bohaterka wychodzi za mąż za pierwszego lepszego, ale się w nim zakochuje. Wydaje mi się, że film był francuski,a powstał chyba w tym samym roku co "bejbi blus". Proszę o pomoc.

Dobry wieczor.

Poszukuje od dluźszego czeu filmu, ktory ogladalem kilka/ nascie lat temu. Z tego co pamietam, to opowiadal on historie grupy mlodych osob, ktora ulegla tragicznemu wypadkowi. Byla tam taka charakterystyczna scena, ze ci mlodzi ludzie jada kabrioletem, lub tego typu samochodem. Mozliwe, ze po jakims...

więcej

Film opowiada o dwoch przyjaciolkach, ktore juz na samym poczatku sa poklocone. jedna z nich zaprasza ta druga na wakacje z jej rodzina do ich domku ktory znajduje sie gdzies za miastem. tam poznaja chlopaka i obydwie sie w nim zakochuj, jednak on chyba wybral tylko jedna i druga jest zazdrosna.

na świecie lub w jakimś kraju brakowało energii albo roboty nie były już kontrolowane - nie wiem bo oglądałem to bardzo dawno temu. Naukowcy stworzyli robota dziewczynę która miała to kontrolować .Jednak coś się stało i trafiła ona między ludzi. Tam poznała 2 osoby które na początku nie wiedział kim jest. Nauczyli ją...

więcej