Historie opowiada rodzina głównej bohaterki. Panuje w niej przesąd że dopiero drugie małżeństwo jest szczęśliwe i udane, więc bohaterka zanim wyjdzie za prawdziwego ukochanego wziąć ślub z innym mężczyzną.Podczas lotu na umowny ślub z duńczykiem poznaje mężczyznę, za którego wychodzi po rezygnacji duńczyka. Ślub odbywa...
więcej
Poszukuję filmów w stylu - z braku lepszego określenia - "teatralnym".
Nie mam na myśli pozycji nadużywających metafor, niepotrzebnie ciągnących się jak krew z nosa czy szeroko pojętej "sztuki" niedostępnej dla mas (cokolwiek miałoby to znaczyć). Szukam raczej filmów przegadanych, które dają do myślenia, ale są jak...
Witam! Szukam filmu w którym pewna grupa osób (afro amerykanie) mają nieprzeciętne umiejętności. Z tego filmu pamiętam tylko dwie sceny. Pierwsza pewien chłopak ucieka przed policją ucieka wokół budynku i oręża ich. A druga scena to jak kobieta próbuje popełnić samobójstwo skacząc z budynku. I właśnie ta grupa ludzi o...
więcejCzy istnieje jakiś film z Buddą w roli głównej ? Interesowałby mnie dobry film z aktorami, taki na miarę filmów o Jezusie Chrystusie. Szukam w Google, ale nic konkretnego nie znalazłem. Czy naprawdę nie ma żadnego filmu na ten temat ?
Witam, szukam filmu, ktorego znalezienie nie daje mi spokoju. Pamietam, że w tym filmie jakas kobiete zamknieto w pomieszczeniu (garazu/piwnicy) i kobieta zeby aie uratowac zapalila papierosa przy czujniku dymnym i tym samym wezwala straz pożarna do tego miejsca.
Witam, szukam filmu, ktorego znalezienie nie daje mi spokoju. Pamietam, że w tym filmie jakas kobiete zamknieto w pomieszczeniu (garazu/piwnicy) i kobieta zeby aie uratowac zapalila papierosa przy czujniku dymu i tym samym wezwala straz pożarna do tego miejsca.
Witam, szukam filmu, ktorego znalezienie nie daje mi spokoju. Pamietam, że w tym filmie jakas kobiete zamknieto w pomieszczeniu (garazu/piwnicy) i kobieta zeby aie uratowac zapalila papierosa przy czujniku dymnym i tym samym wezwala straz pożarna do tego miejsca.
Szukam filmu mianowicie początek jest taki:
Grupa przyjaciół jedzie wanem do starego domu który należał do rodziny jednej z dziewczyn z tych osób.
Gdy docierają na miejsce znajdują list w którym wisiorek w liście jest wyjaśnione po co jest wisiorek oraz informacja aby nie otwierać drzwi do piwnicy. Wisiorek jest po...