Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Coś w stylu "Krocząc wśród cieni" z Neesonem, albo Siedem, Purpurowe rzeki, Podejrzani, Wyspa tajemnic. Coś czego jeszcze nie widziałem. Jakieś filmy z ciężkim klimatem, może być prywatny detektyw prowadzący śledztwo.. Polecicie coś?

Jest to film niemiecki (chyba) główny bohater to chłopak który zaczyna chodzi do szkoly prywatnej w szkole znajduje się eltarna grupa uczniow pilnujaca porządku kontrolowana przez jednego nauczyciela jest tam również dziewczyna która jest azjatka (może chinka) w ktorej zakochuje się glowny bohater okazuje się ze...

Tym razem o niemocy pisania, czyli typowych problemach nietypowego człowieka - poety, który musi walczyć z internetową krytyką. Serdecznie zapraszam!

http://www.filmweb.pl/user/katedra/blog/567869-Niemoc+pisania

Które dostały od was 9 albo 10 w Filmwebowej skali.
1. Zabójczy Joe (2011)
2. Z dystansu (2011)
3. Pojedynek (2007)

Witam, szukam tytuł filmu który oglądałem już jakiś czas temu na Ale Kino podajże. Dużo nie wiem bo oglądałem tylko kawałek filmu gdyż później była awaria prądu, wątek tego filmu był taki że kobieta pochodząca tak jakby z arystokrackiej rodziny nawiązała gorący romans z mężczyzną który był tak jakby drwalem miał taki...

więcej

Akcja działa się w Amerykańskim miasteczku, film był z lat 70/80. Facet, nazwijmy go John, przegrał zakład i miał sie zająć "dziwnym" kuzynem swojego sąsiada, który to z kolei sąsiad wcześniej wymienił całą instalację eletryczną w domu Johna, również po przegranym zakładzie. Owy dziwny kuzyn, nazwijmy go Mike, ma...

witajcie :)
Szukam filmu, który leciał na 1 lub 2 około 20 lat temu. Chyba amerykański. Pamiętam jedynie mężczyznę mordujacego bądź podejrzanego o morderstwo swojej rodziny. A i w domu leci cały czas muzyka z jakiegoś odtwarzacza dzięki czemu ktoś się tym zainteresował:)

Co byście powiedzieli na temat kolejnych części Step Up? Według mnie:
Step Up 1: Taniec bardzo przyzwoity, fabuła genialna
Step Up 2: Taniec świetny, fabuła całkiem niezła
Step Up 3: Taniec chyba najlepszy z wszystkich, fabuła dość słaba
Step Up 4: Taniec robi wrażenie przede wszystkim za pierwszym razem, potem już...

więcej

Widziałem kiedyś w TVP - bardzooooo daaaaaawno temu! Jakaś rodzina kupiła robota do pomocy domowej - robotowi coś odbiło i zaczął chyba zabijać? Wtedy mnie ten film poschizował - miałem z 9 lat...pamięta ktoś???

użytkownik usunięty

Film widziałam bardzo bardzo dawno temu i szczerze mówiąc niewiele pamiętam. Jest to stary film,a jego akcja rozgrywa się w czasach wojny secesyjnej. W głowie utkwiła mi jedna scena, która jak sądzę miała miejsce gdzieś pod koniec filmu: kobieta rodzi dziecko na stole w kuchni, druga jej pomaga. Niestety w wyniku zbyt...

więcej