Kilka lat temu, na wycieczce szkolnej w kinie, przed filmem, który mieliśmy oglądać, puścili nam film krótkometrażowy. Główny bohater uważał się za tajnego agenta, czy coś w ten deseń, motywem przewodnim była jego ucieczka z jakiegoś miejsca. Na końcu zaś okazuje się, że jego wrogowie, którzy go łapią, są pracownikami...
więcejPoszukuję filmu , na pewno były to lata 90 :) pamiętam tyle ,że główna bohaterka przyszła do jakiegoś mieszkania i uprawiała seks w klatce z ciemnowłosym facetem i chyba miał takie dłuższe włosy ? jak ktoś zna będę wdzięczna za podpowiedź :) help :P
jest to film pokazujące materiały nakręca przez Anglików wyzwalajacych obozy koncentracyjne i zagłady. wiem, że to materialy do filmu,który nigdy nie został skończony. schowana je na wiele lat i długo potem zmonotowano je. ponoć przy nim miał pracować tez Hitchcock. z góry dziękuję.
Pierwsze pytanie: Znacie filmy przy których można zwymiotować, itd? Moglibyście podać ich tytuły?;)
Drugie pytanie: Jakie znacie psychodeliczne/chore filmy (ew. motywy w filmach)? Takie które mogą mocno zryć psychikę?
Z góry dziękuję za odpowiedź. :P
Hej szukam tytułu filmu :) matka która sie nieodrywając ze swoimi rodzicami, pewnego dnia wysyła tam swoje dzieci , nawet z nimi nie rozmawiając. Okazuje sie ze są oni zbiegami z psychiatryka gdzie Ci dziadkowie pracowali, zabili ich i podszywali sie pod nich zeby odzyskać dziecko które ta kobieta zabiła z tego co...
już w tytule wielki spoiler, ale cóż poradzę. W filmie główną postacią jest młody chłopak,
który nie potrafi tworzyć więzi z ludźmi, pamiętam że jest tam scena, w której na jakiejś
dyskotece zabija dziewczynę, która proponuje mu seks. Pod koniec filmu jest jakaś afera z
policją i dowiadujemy się, że matka...
Szukam tytułu filmu :)
Córka z matka mieszka w wielkiej posiadłości, ojciec zmarł i niedaleko potym zjawia sie nieznany przez nich brat albo kuzyn, wtedy dzieją sie dziwne rzeczy.. Gosposia ginie. A dziewczyna znajdują ja w zamrażarce w piwnicy gdy wlasnie ten owy krewny prosi ja specjalnie zeby poszła po lody....
Kiedyś oglądałem taki film, w którym był przywódca "wieśniaków" z nieliczną armią który walczył ze swoimi ludźmi przeciw jakiejś armi (jakiejś królewskiej ale nie jestem pewien)
Pamiętam tylko to, że pod koniec został on skazany na śmierć a jego głowa (nie jestem pewien czy inne części ciała też) została nabita na pal...
Było w nim kilka rodzin wokół których kręciła się akcja. Każdy nastolatek z danej rodziny miał problem. Pamietam za jeden chłopak grał w futbol w drużynie ale przestał na rzecz gry w chyba WoWa. Była tez dziewczyna która popadała w anoreksję bo chciała się spodobać jakiemuś chłopakowi. Następny był chłopak uzależniony...
więcej