Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam 2 filmów które pamiętam jak przez mgłę z dzieciństwa.

1. Dwóch zbiegów z więzienia zostaje wziętych za zakonników/księży w małej miejscowości w Ameryce Północnej, chyba to była komedia. Wiem, że pod koniec jeden postanowił zostać w klasztorze a drugi ruszył dalej.

2. Tu będzie trudniej. Dziewczyna z bardzo...

więcej

Proszę o usunięcie mojego konta.

Szukam tytułu filmu o rodzeństwu ( starsza siostra, młodszy brat). Trafiają oni do rodziny zastępczej po śmierci rodziców. Adoptuje ich kobieta z mężem którzy na początku wydają sie normalni lecz pózniej dziewczyna odkrywa ze kobieta miała wiele dzieci adoptowanych lecz wszystkie umarły. Młodszego brata otruła i...

Ten co rodzina się gdzieś tam przenosi chyba rodzice, 2 braci i siostra..., no taki niby dramatyczno młodzieżowy co "siostra" miała jakiś związek jakąś ostrą laską i takie tam, trochę obyczajowy dramat chyba jakiś angielski tytuł raczej nie było na polski tłumaczone

Dzień dobry,
czy ktoś z was może rozpoznaje z jakiego filmu jest ten urywek?
http://jbzd.pl/obr/449841/moj-team-w-csa

Serdecznie pozdrawiam

Witam, poszukuje filmów podobnych do "dziewczyna z tatuażem", "purpurowe rzeki II", "kod da vinci", "siedem" od 1990 roku.
Za wszystkie propozycje serdecznie dziękuję :)

Tak jak w temacie, szukam filmów związanych z przeżywaniem straty dziecka. Nie chodzi tu o zaginięcia jak w przypadku 'oszukanej' ani o filmy dokumentalne. Z góry dzięki ;>

Witajcie,
Pamiętam raczej urywki i mam nadzieję że komuś wpadnie do głowy konkretny tytuł.
Film zaczyna się w miejscu przypominającym dziki zachód - może to Texas, lub coś w tym stylu. O ile dobrze pamiętam, jednym z głównych bohaterów jest kot, który na początku bajki jest w klatce. Więzi go człowiek, który jest...

więcej

kiepsko go pamiętam, ale od dawna chodzi mi po głowie: główną bohaterką była dziewczyna, na pewno był tam motyw że była jakaś bogata dziewczyna i w dużym pokoju, jak miała koleżanki, matka przynosiła im drinki, mimo że były niepełnoletnie,
było coś z nauką prawa jazdy i bodajże ciągłymi stłuczkami, albo że ojciec nie...

więcej

Chciałabym obejrzeć film japoński Kokuhaku ale nie jestem pewna.Potrzebowałabym streszczenia czyli że by były tam napisane najważniejsze wydarzenia i jak się film kończy.Czy ktoś umiera i takie tam.Lubie spojlery bo wtedy wiem co oglądam.Proszę o pomoc.