Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam

Szukam kilku filmów ,które widziałem dawno temu nie będąc jeszcze dorosłym.

1. Horror/komedia
Pamiętam ,że był o szkole blisko elektrowni atomowej przy które ktoś uprawiał "ziółka". Pamiętam scenę jak chłopak rzyga zielonymi glutami i wypada za okno. A może to komedia była a nie horror ale komedia o 1 w...

więcej

Oglądałem kiedyś film, którego motywem przewodnim była walka z terroryzmem. Rozpoczynał się wybuchem w jakiejś wielkiej aglomeracji a następnie przedstawiał kontakt zwykłych ludzi, którzy zostali zwerbowani do siatki terrorystycznej i mieli dokonać zamachu samobójczego na autobusy w całym kraju. W ciągu filmu...

Szukam tytuł serialu , prawdopodobnie brytyjski .Wiem że ludzie choruja , rząd umieszcza ich na kwaranntanie. Domy zaznaczają farba a chorych zabierają wieczorami. Pewna kobieta wraz z przyjaciółmi postanawia zabrać z kwarantanny ojca do domu. Dostają sie na teren obozu tam odkrywają że ludzi nie leczą...

Witam, szukam pewnego polskiego filmu o tematyce religijnej, w którym główną rolę odgrywa dziewczyna czyniąca cuda w trakcie i po wojnie. Wiem tyle, że podczas filmu zamienia lecące bomby w stado gołębi. Czekam na jakąkolwiek odpowiedź. Pozdrawiam i życzę wesołych świąt ;) ^^

Witam serdecznie użytkowników Filmwebu :)
Szukam filmu na podstawie jednej posiadanej przeze mnie szczątkowej informacji.
Ktoś kiedyś mówił mi, że jest film w którym grupa 'karków' z siłki (najprawdopodobniej, ale mogło chodzić o podobną grupę) komentuje wydarzenia niczym grecki chór. Może ktoś ma pojęcie co to za...

więcej

Witam wszystkich. Poszukuje komedii o 2 czarnych którzy kupili pociąg w kanałach. Chcieli zarobić na turystach ale nie mogli go wyciągnąć. Sprzedali go i okazało sie, że byl ze złota...

Poszukuję filmu w którym chłopak (chyba niedosłyszący) zaczyna się dziwnie zachowywać. Jak się okazuje, ma na to wpływ przybycie na ziemię kosmitów. Pamiętam, że dzieciak w pewnym momencie zaczął się wydzierać (chyba na placu zabaw). Matka w jakiś sposób zaczyna kojarzyć co wpłynęło na dziwne zachowanie tego chłopca....

więcej

Jak wyżej ktoś zna komedie podobne do taxi ?

Tylko nie jakieś Amerykańkie głupawe papki.
Z góry dziękuje !

Jakieś 10/15 lat temu oglądałem film o parze żyjącej z upośledzonym nasto- lub dwudziestolatkiem. Chłopak radził sobie z chorobą poprzez filmowanie tego co działo sie w domu, m.in jak żyli itd. W każdym razie na końcu filmu ona ich opuszcza a oni spi z mlodym ustawiajac kamere tak zeby drugi mogl obejrzec nagranie w...

więcej

Szukam filmu obyczajowego, który leciał kiedyś w tv. Jest małżeństwo, facet wychodzi z domu na przejażdżkę motorem i zderza się z samochodem. Doznaje urazu mózgu, po wyjściu ze szpitala zachowuje się jak dziecko, jest agresywny, itd. Żona opiekuje się nim, ale w końcu oddaje go do ośrodka. Ktoś wie?