Witam,
Nie pamiętam tytułu filmu który był zatytułowany imieniem i nazwiskiem osoby o której ten film był.
Oglądałem ten film w telewizji w 2013 roku na wakacjach, więc film powstał przed rokiem 2013.
Fabuła: O człowieku który występował scenie publicznej i opowiadał o wojnie USA z Teroryzmem, że Amerykanie...
Generalnie to go nawet nie oglądałam, ale widziałam kiedyś z 5 lat temu w reklamie jak leciały horrrory w środowe wieczory na tvn i było coś, że w ścianę wmurowana była trumna i ją wyciągnęli. Właściwie to tyle pamiętam, może ktoś kojarzy motyw?
Szukam takiego filmu co facet z kobietą wyjechali do jakiegoś domu (nie pamiętam czy go kupili czy nie) była scena jak ta kobieta była w kuchni w nocy i coś robiła przy stole odwrócona plecami do okna i było wtedy pokazane jak jakaś postać w białej masce szybko przebiega patrząc się na okno.Wiem że trochę takie...
"Przyjaciel mojej przyjaciółki" Rohmera- czy ktoś wie, jak można zdobyć ten film? Widziałam go wiele lat temu, mam w głowie jedynie mętne o nim wspomnienie. Pamiętam jedynie, że wtedy zrobił na mnie wrażenie. Bardzo chciałabym zobaczyć go po latach i skonfrontować z obecnym gustem ;-) Pozdrawiam wszystkich i dobrych,...
więcejFilm zaczynal sie tak ze starszy ziomek opowiadal o jednym z najwiekszych dilerow ktory przewozil jaranie na stopa xd i wkoncu tyle osiągnął ze sie wyprowadzil i mieszka na wyspie i policja zeby go znalesc idzie do wiezienia i wypuszcza typa ktory jest podobny do niego zeby wkleil sie w otoczenie. Generalnie film...
Chłopak i dziewczyna spotykają sie w pokoju hotelowym.Nakrywa ich policja obyczajowa. Policjanci są brutalni i grożą im skandalem i wiezieniem. Chłopak wyrywa się do łazienki i tam ze strachu podcina sobie żyły. Dziewczynę oskarżają o podrzeganie do samobójstwa chyba, że jej ojciec wpłaci pokaźną łapówkę. Rodzina...
więcejfilm oglądałam 3 lata temu w tv publicznej, kompletnie nie mogę sobie przypomnieć tytułu, film był angielskojęzyczny, samuraje/ninje na dzikim zachodzie, film oszczędny w kolorach, minimalistyczny - dominuje czerń, biel i czerwień... momentami film przypomina komiks, jest trochę fantazy... przejrzałam wszystkie...
Z 8-10 lat temu oglądałem fragment filmu o meksykańskich zbirach jadących w limuzynie śpiewających quanta na mera, bajsbolami uderzających przypadkowych rowerzystów. Pamiętam ze jechał z nimi zakładnik który miał udawać odgłosy różnych zwierząt. Później dojechali do jakiejś mieściny gdzie uprowadzili małą ligę...
Raz na zajęciach pani puściła nam film, chyba hiszpański z tego co pamiętam (w końcu była to lekcja hiszpańskiego) i był tam chłopak, pochodzący chyba z jakiejś biednej dzielnicy, ale który świetnie tańczył i taka dziewczyna się od niego uczyła, i zgłosiła ich do jakiegoś tanecznego konkursu żeby zdobyć pieniądze dla...
więcej