To był raczej serial niż film, pamiętam że to leciało jak byłam mała w tv, pamiętam tylko jedną scenę/wątek : jakaś kobieta zostaje porwana chyba przez jakiegoś faceta i przetrzymywana w domu, kiedy próbuje uciec to jakaś starsza babka zamyka ją w innym pomieszczeniu gdzie jest pełno węży, żeby ją nastraszyć. Pamiętam...
więcejFilm z lat 80-90-tych, raczej przygodowy. Raz go już znalazłem i straciłem (skleroza). Charakterystyczna scena: czarnoskóry władca wraz z plemiennymi pomagierami dokonuje egzekucji (chyba białych) za pomocą "pomysłowej" zjeżdżalni, która podczas zjazdu rozcinała delikwenta...
Widziałem go parę lat temu w tv, gangsterski. Narrator opowiadał o sposobach działania mafii chyba w Las Vegas. Scena która zapadła mi w pamięci pokazywała jak zakopują ciało na pustyni a narrator spokojnie tłumaczy jak to profesjonalnie zrobić - wykopać dół wcześniej, przyjechać, itd.
Witajcie. To mój pierwszy temat na filmweb. Szukam filmu, znam mniej więcej fabułę lecz nie pamiętam głównego bohatera ani tytułu filmu.
Główny bohater dostaje pracę w armii, bodajże jako nauczyciel. W jednostce tej tworzą nowoczesną broń. Grupa która podlega pod głównego bohatera ma stworzyć super czołg unoszący się...
Cześć, szukam filmów, które oferują widzowi porządnie zrealizowane sceny pojedynków na broń białą.
Kiedy oglądam film o tematyce średniowiecznej, historycznej czy fantasy nie mogę oprzeć się wrażeniu, że motyw walki jest podejmowany przez producentów dość pobieżnie. Ot kilka wymachów, nieciekawych gard, jakieś...
Szukam filmów, które mógłbym oglądać razem z żoną. Nie mam alergii na kino obyczajowe. Nie chcę natomiast oglądać typowych, głupich komedii romantycznych. Ktoś coś podpowie?
Film oglądałem w latach 80-tych, prawdopodobnie jest z lat 60-70-tych. Jedyna zapamiętana scena: niepowołani rozbierają prymitywnymi metodami znalezioną? ukradzioną? bombę atomową, wyjmują z jej środka gołymi rękami materiał radioaktywny w postaci czarnych kulek wielkości orzechów... Film na 99 proc. czarno-biały.
Poszukuję osób do współpracy w tworzeniu bloga "Spojrzenie filmowe.
Zadnie tej osoby będzie polegać pisaniu artykułów, felietonów związanych z kinem lub recenzji filmowych.
Chętnych zapraszam na...
Witam, szukam filmu o dwóch braciach, który posiadają "telepetyczne moce", a w dzieciństwie eksperymentowali na nich rodzice. Jeden z nich jest bardziej rozwinięty i sprawia, że drugi żyje w iluzji (np. wygląd domu, rodziców, itp). Uczą się w szkole, znęcają nad dziewczyną... Takie motywy :) Czy ktoś może kojarzy?...