Poszukuję filmu o tematyce ezoterycznej czy jak kolwiek można to określić.
Pamiętam tylko fragmenty filmu, ale może ktoś kojarzy film.
Pewien człowiek został zamknięty w celi, znaleźli w niej coś dzięki czemu mogli odprawiać pewne rytuały.
FIlm kończy się tak: Mężczyzna mówi: chciałbym móc patrzeć na moje dzieci,...
chodzi oto by akcja działa się na drogach jak np filmy takie jak te :Autostrada grozy , pojedynek na szosie, Phantom racer, Fata morgana ,przesladowca,widmo czy też Dead proof (Grind house) i tym razem nie wymieniajcie Samochod zabojca,Truck Christine czy tez maksymalne przyspieszenie bo tam pojazdy same jezdzily,...
Szukam bajki animowanej, chyba estońskiej produkcji.
Widziałam ja jako dobranockę. były w niej takie motywy jak: muszla, która się otwiera i wychodzi z niej Pani bajka, dziesiątki płaczących oczu pokrywających ekran kiedy umarł ptak, pamiętam bardzo ładną grafikę i poetycką opowieść.
Fragmenty bajki są na youtube,...
Hej,
szukam filmów polskich gdzie pojawia się postać negocjatora, może to być nawet wątek bardzo poboczny ;)
Z zagranicznych mam już kilka wybranych jak np. "Plan doskonały", "Negocjator" czy "The Call" - ale jeśli macie jakieś warte obejrzenia pozycję, będę wdzięczna za pomoc :)
Z góry dziękuję :)
Wczoraj juz pytalam o film w ktorym nie wiem kiedy toczy sie akcja jest na pewno kobieta ktora nosi na plecach w takim jakby inkubatorze noworodka i jakis facet jej pomaga. Prosze o pomoc. Ogladalam go dobre kilka lat temu.
Nie mogę sobie przypomnieć co to za film, z gatunku chyba sci fi pamiętam tylko jedną scene chyba kobieta i mężczyzna na pustyni wszędzie piasek i szukają jakiegoś lekarstwa okazuje się że lekarstwo znajduje się w ślinie takich potworów co żyją pod piaskiem te stwory chyba nazywały się Morloki czy jakoś tak, oglądałem...
więcej
Jak wyżej
w filmie dzięwczyna udawała narzeczoną pewnego chłopaka, byli znajomymi od dawna, prawdę powiedzieli w szpitalu, oszukiwli jego dziadka. Pamiętam jeszcze, że za oknem jej pokoju jeździły pociągi. Jeśli ktoś zna tytuł to z góry dziękuje :)
Ogólnie był to film o pisarzu? który chyba po utracie żony popadł w pewnego rodzaju depresję. Pamiętam z niego pojedyncze sceny, np. koleżanka przychodziła do niego na bzykanko. Jego syn miał dziewczynę która potem przedawkowała, a jego córka bzykała się z nowo poznanymi facetami na imprezie. Ktoś coś? ;)
Witam szukam tytułu starego filmu fabularnego o budowie piramidy przez jakiegoś władcy Egiptu , chodziło tam o samego budowniczego piramidy który zbudował piramidę tak że ta w momęcie włożenia zwłok samego władcy do niej samoczynnie się zamykała poprzez przesuwanie się i zatrzaskiwanie samych skalnych bloków ....