Film z tego co już wiem przedstawia sytację sprzed filmu m
Monntrap, scena zniszczonego statku i kosmonautòw poprzedniej cywilizacji ktòrzy znajdują w nim mnóstwo jaj w kształcie piłek ragby , nie wiedząc co to jest zabierają jedno... Co puźniej okazuje się obcą technologią życia.
Jest to starszy film oglądany w dzieciństwie ...film opowiada o kobiecie która będąc w ciąży miewa sny o życiu pewnej rodziny w przeszłości, kobieta ze snu jest bita przez męża i wykorzystywana, zachodzi w ciążę, umiera przy porodzie a jej dzieci zostają rozdzielone do innych rodzin, domów dziecka...okazuje się, że sny...
więcej
Witajcie kinomaniacy
od miesiąca prowadzę z dziewczyną prowadzimy audycję filmową w internetowym radiu studenckim Jantar. Najbliższa audycja będzie dotyczyła " Ojca Chrzestnego". Chcielibyśmy was serdecznie zaprosić. Poniżej podaje link do wydarzenia.
Pozdrawiam i...
Tytul to imiona dziewczyny i chlopaka. Dramat. Rzecz dzieje sie chyba w Anglii, zakochuja sie w sobie, ale rodzina nie pozwala im byc razem. Jedno z nich jest pochodzenia zydowskiego. Pozniej dziewczyne chyba gdzies wywoza, a on pobity i chory idzie przez mrozy zeby ja znalezc. Nie jestem pewna, ale ona chyba rodzi...
pamiętam tylko początkowa scenę gdy są dwa statki kosmiczny i jeden z nich (ten odkryty
przez kosmonautów, jakiś chyba porzucony) przebija kadłub drugiego, w którym leży kobieta
i tez jest przebita.
inna scena to nie wiem czy z tego samego filmu czy nie ale pamietam jak wchodzili do
obcego statku to wlaz...
Więc mam ogromną prośbę, kiedyś oglądałem 2 filmy SF (były one bardzo stare) i dziś próbowałem sobie przypomnieć tytuły, przeszukałem google i nic i może Wy mi pomożecie.
Pierwszy film opowiadał o jakimś statku kosmicznym który rozbił się na jakiejś pustyni (?) a może wyspie i po kilku latach jakaś grupka ludzi go...
Mi podobały się te:
Sucker Punch
Star Trek (2009)
Dragon Ball Z: Light of Hope
Star Wars
Matrix
G.I. Joe: The Rise of Cobra
Man of Steel
Incredible Hulk
Alien
Mask
Nie pamiętam zbyt wiele, to raczej stary film, leciał w TV ponad 10 lat temu, tego jestem pewien. Chyba western. Pamiętam, że było tam raczej dwóch głównych bohaterów, z czego jeden był Indianinem, chyba też jakimś wojownikiem. Owy Indianin został zabity przez jakichś ludzi i bodajże mocno skatowany. Pamiętam scenę...
więcej
Szukam filmu dla młodzieży, w którym o ile dobrze pamiętam w końcowej scenie była bitwa na żarcie. Główny bohater uczył się całować do lustra razem ze swoim przyjacielem.
Była jeżeli się nie mylę także scena jak przewracające drzewo wbiło człowieka w mundurze w ziemie. Ta ostatnia przeze mnie scena wymieniona miała...
Pamiętam z niego że było sobie trzech lamusów w szkole... Spotkali kolezanke z którą na cmentarzu przyzwali ducha demona z prochów, duch ich opętał. Ujarani ziołem jechali wanem i wjechali w drzewo po czym zgineli na miejscu... wrucili z martwych w kostnicy a jeden z nich wyciągnął z brzucha wycieraczkę