Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witajcie!

Od jakiegoś czasu po łbie chodzi mi film. Ale jak to bywa ze mną, zapomniałem kompletnie tytułu. Nawet aktorów nie pamiętam za bardzo.

Jest to film polski, już kolorowy :D. Na pewno starszy niż 1997 bo występował w nim samochód Daewoo Lanos(koloru bordowego) Chodziło w nim o to mniej więcej, że mieszkał...

więcej

Czy wie ktoś jaki tytuł ma film w którym ludzie rzucali w stronę sceny ZŁOTE RYBKI? :)

Początek akcji toczy się w Wietnamie, gdzie jeden z towarzyszy broni, ratuje kolegę z opresji. Ten przedziera banknot dolarowy i daje jego połowę swojemu wybawcy, a drugą zachowuje. Po jakimś czasie akcja przenosi się do USA, gdzie w pewnym momencie do głównego bohatera przychodzi siostra (bądź dziewczyna - nie...

Witam. Jak w temacie. Film prawdopodobnie hiszpański (ogólnie klimaty południowej europy - to na pewno). Film ten na pewno był emitowany 5-10 lat temu w telewizji Polsat w nocnych porach. Obstawiam rok produkcji 2000-2010.

Trochę co pamiętam co się w filmie działo:
Młoda dziewczyna (kojarzy mi się, że miała około...

więcej

Niewiele z niego pamiętam, motywem przewodnim były kradzieże, oszustwa. Jedna scena zapadła mi w pamięć, była bardzo charakterystyczna - kobieta i mężczyzna byli na loży podczas jakiegoś meczu. Facet cały czas zakładał się z innym facetem (azjatą) o spore sumy. W końcu przegrał wszystko i poprosił o ostatni zakład,...

tam walczyl z kims z plemienia czarnych,ich przywodca powiedzial,ze'' biali ludzie nie moga byc silni skoro najlepszy z nich to chlopiec'',ten bokser spytal czy moze pomodlic sie do swoich bogow,przywodca odpowiedzial''macie dziwne zwyczaje,ale niech tak bedzie'',wtedy bokser rozlozyl pineski na ziemie i jak jego...

Cześć wszystkim, chciałbym jeszcze raz obejrzeć film, który widziałem kilka lat temu, ale niestety nie mogę sobie przypomnieć tytułu - może ktoś skojarzy? Motywem głównym była rewolucja w jakimś kraju (chyba ameryki łacińskiej), bohater to chyba dziennikarz odwiedzający uwięzionego opozycjonistę, w jakiś sposób mu...

Chcę oglądnąć podobny film do ,,Przetrwać w Nowym Jorku'' Ten film mnie bardzo zainteresował. Ale nie mogę znaleźć żadnego podobnego. Proszę o pomoc i podawanie również ciekawych filmów o nastolatkach które popadły w nałóg związany z narkotykami.

Witam, serdecznie Szanownych Filmwebowiczów. Poszukuję filmu! Niegdyś leciał na TV1000. To co udało mi się zapamiętać, to że film był kostiumowy, udział brało dość sporo bohaterów o specyficznie różnych charakterach i dążeniach. Jedyna scena która mi utkwiła mocno w pamięci, to gdy jeden z bohaterów udając ślepego -...

więcej

Witam Filmwebowiczów.
Pytanie dosyć nietypowe, ale generalnie dla mnie ważne. Nie zdziwię się, jeśli nikt z was nie będzie znał odpowiedzi ale może komuś się rzuciła ta marka w oczy gdy oglądał film.
Ja widziałem dwa filmy z tą marką "łowca snów" i jeden z Russellem Crowem ale za cholerę nie pamiętam tytułu. A czy...

więcej