Witajcie!
Od jakiegoś czasu po łbie chodzi mi film. Ale jak to bywa ze mną, zapomniałem kompletnie tytułu. Nawet aktorów nie pamiętam za bardzo.
Jest to film polski, już kolorowy :D. Na pewno starszy niż 1997 bo występował w nim samochód Daewoo Lanos(koloru bordowego) Chodziło w nim o to mniej więcej, że mieszkał...
Początek akcji toczy się w Wietnamie, gdzie jeden z towarzyszy broni, ratuje kolegę z opresji. Ten przedziera banknot dolarowy i daje jego połowę swojemu wybawcy, a drugą zachowuje. Po jakimś czasie akcja przenosi się do USA, gdzie w pewnym momencie do głównego bohatera przychodzi siostra (bądź dziewczyna - nie...
Witam. Jak w temacie. Film prawdopodobnie hiszpański (ogólnie klimaty południowej europy - to na pewno). Film ten na pewno był emitowany 5-10 lat temu w telewizji Polsat w nocnych porach. Obstawiam rok produkcji 2000-2010.
Trochę co pamiętam co się w filmie działo:
Młoda dziewczyna (kojarzy mi się, że miała około...
Niewiele z niego pamiętam, motywem przewodnim były kradzieże, oszustwa. Jedna scena zapadła mi w pamięć, była bardzo charakterystyczna - kobieta i mężczyzna byli na loży podczas jakiegoś meczu. Facet cały czas zakładał się z innym facetem (azjatą) o spore sumy. W końcu przegrał wszystko i poprosił o ostatni zakład,...
tam walczyl z kims z plemienia czarnych,ich przywodca powiedzial,ze'' biali ludzie nie moga byc silni skoro najlepszy z nich to chlopiec'',ten bokser spytal czy moze pomodlic sie do swoich bogow,przywodca odpowiedzial''macie dziwne zwyczaje,ale niech tak bedzie'',wtedy bokser rozlozyl pineski na ziemie i jak jego...
Cześć wszystkim, chciałbym jeszcze raz obejrzeć film, który widziałem kilka lat temu, ale niestety nie mogę sobie przypomnieć tytułu - może ktoś skojarzy? Motywem głównym była rewolucja w jakimś kraju (chyba ameryki łacińskiej), bohater to chyba dziennikarz odwiedzający uwięzionego opozycjonistę, w jakiś sposób mu...
Chcę oglądnąć podobny film do ,,Przetrwać w Nowym Jorku'' Ten film mnie bardzo zainteresował. Ale nie mogę znaleźć żadnego podobnego. Proszę o pomoc i podawanie również ciekawych filmów o nastolatkach które popadły w nałóg związany z narkotykami.
Witam, serdecznie Szanownych Filmwebowiczów. Poszukuję filmu! Niegdyś leciał na TV1000. To co udało mi się zapamiętać, to że film był kostiumowy, udział brało dość sporo bohaterów o specyficznie różnych charakterach i dążeniach. Jedyna scena która mi utkwiła mocno w pamięci, to gdy jeden z bohaterów udając ślepego -...
więcej
Witam Filmwebowiczów.
Pytanie dosyć nietypowe, ale generalnie dla mnie ważne. Nie zdziwię się, jeśli nikt z was nie będzie znał odpowiedzi ale może komuś się rzuciła ta marka w oczy gdy oglądał film.
Ja widziałem dwa filmy z tą marką "łowca snów" i jeden z Russellem Crowem ale za cholerę nie pamiętam tytułu. A czy...