Może mi ktoś polecić jakieś filmy, w których jest w miarę łatwy i zrozumiały angielski?
Chciałabym poprawić swoje rozumienie języka i wymowę. Póki co oglądałam serial
Desperate housewives (bardzo dobry angielski, polecam!), teraz jednak chciałam
przerzucić się na filmy.
Koleś prowadzi badania nad istotą halucynacji, odkrywa, że przy odpowiednio dużym stężeniu DMT(?) cofa sie w rozwoju do swojego małpiego przodka. Dużo schiz, film stary, jeden z tych niszowych. Zna ktoś?
Witam, poszukuje filmu w którym mama córki wywoływała pożary jak spotykała się z jakimś chłopakiem.
I drugi film stary chyba z lat 90 coś w tylu Szalony Akademik. Na początku filmu siedziała dziewczyna z chłopakiem w pokoju - akademik. Zobaczyli że z pod drzwi wydobywa się dym i wyskoczyli przez okno. To woźny tępił...
A więc film toczy się w mieście dokładnie w hotelu przy budynku sądu, pokój wynajmuje płatny zabójca który ma zlecenie zabójstwa świadka koronnego, pokój obok melduje fotograf który już dobrze nie pamiętam albo chce popełnić samobójstwo ( z problemów rodzinnych, rozwód z żoną, ona zostawiła go dla psychiatry ) albo...
Hej ! Szukam filmów o tematyce więziennej. Głównie tak od 2000 rocznika w górę ponieważ starsze w większości obejrzałem i szczerze aktualnie mam chrypkę na "nowsze" ;)
Oglądałem :
=Gniazdo os
=Wściekłość
=Symetria
=Starred Up
=Eksperyment z 2010
=Bronson
=Chooper
=Skazany na śmierć
=Dorwać Gringo
=Skazany...
Mają tam masę szmalu na realizację takiego dzieła, a zysk byłby gwarantowany choćby z wycieczek szkolnych. :) To byłoby coś a la "Animowana historia Polski" Tomka Bagińskiego, tyle że dłuższe i z aktorami, by przedstawić najważniejsze wydarzenia z perspektywy różnych ludzi - od szaraczków po znane postacie. Można by...
więcej
Widzialem tylko jedna scene z tego filmu:
Starsza pani pielegniarka przychodzi do pana i mlodej pani, zeby zrobic tej mlodszej zastrzyk. Robi go bolesnie szklana strzykawka i przez caly czas gada. Mowi, ze ma trzy rodzaje igiel, opowiada, ze byla sanitariuszka wojskowa i tam sie nauczyla pic i inne bzdury.
To chyba...