Widzialem tylko jedna scene z tego filmu:
Starsza pani pielegniarka przychodzi do pana i mlodej pani, zeby zrobic tej mlodszej zastrzyk. Robi go bolesnie szklana strzykawka i przez caly czas gada. Mowi, ze ma trzy rodzaje igiel, opowiada, ze byla sanitariuszka wojskowa i tam sie nauczyla pic i inne bzdury.
To chyba...
Witajcie, mam pewne pytanie na, które nie mogę znaleźć odpowiedzi. Jak się nazywa efekt w kinematografii, w którym słyszymy już dźwięk z następnej sceny w momencie kiedy na ekranie mamy (przez jeszcze chwilkę) poprzednią scenę ?
Czy ktoś moze pamieta nazwe programu,ktory lecial albo Discovery albo Nationale o kosmosie i w ogole wszechswiecie gdzie prowadzacym byl taki czarny gostek.Nie Morgan Freeman.Odcinkow bylo 10 i byl przeplatany takimi wstawkami animowanymi na styl gry XIII ?
Witam, szukam filmów o tematyce homoseksualnej. Czegoś bardziej ambitnego, w stylu "Tajemnicy Brokeback Mountain". Proszę o pomoc!
Witam, oglądałem rok temu film o Lucky Luciano który jeżeli dobrze pamiętam w filmie piął się po szczeblach hierarchii mafijnej aż na końcu stworzył kodeks. Niestety na amen zapomniałem tytułu, pomóżcie ! :)
Cześć !!!
Szukam filmu w którym między innymi koleś nagrywał latającą reklamówkę. A w reszcie filmu jakiś ziomek mieszkający w lesie (młody) trzymał w piwnicy przywiazana do łóżka jakąś laskę i mówił wszystkim że to jego chora psychicznie siostra, raz kiedy mu uciekła musiał ją zabić czy coś a wtedy znalazł sobie inną...
Witam poszukuje filmu który toczy się głównie kawiarni, facet tam pracuje na komputerze, przychodzi tam codziennie. I poznaje tam chyba dziewczyne z tego co pamiętam. Ktoś pomoże? :) od wczoraj mnie męczy co to był za film ;D
Witam :)
Poszukuję filmów dotyczących patriotyzmu (postawa patriotyczna itp.)
Zależy mi na tym, aby to były dobre polskie filmy ale i nie tylko. Mogą pojawić się także ciekawe zagraniczne produkcję.
Pozdrawiam serdecznie
Witam. Poszukuje filmu o Auschwitz - głównych bohaterów filmu łączyła miłość,pracowali w "Kanadzie" , ona poszukiwała kosztownośći w ubraniach,on był tragarzem.Kobiece udało się przechować cenny kamień,który miał być zapłatą za ucieczkę z obozu,do której nie doszło.W kobiecie "zakochał" się również dowódca całego...