Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Poszukuje filmu o Auschwitz - głównych bohaterów filmu łączyła miłość,pracowali w "Kanadzie" , ona poszukiwała kosztownośći w ubraniach,on był tragarzem.Kobiece udało się przechować cenny kamień,który miał być zapłatą za ucieczkę z obozu,do której nie doszło.W kobiecie "zakochał" się również dowódca całego...

Witam poszukuję filmu; dramatu,w którym występuje wątek szpitalu psychiatrycznego, główny bohater zmaga się z chorobą, jest samotny, niezrozumiały i przygnębiony. Chodzi o filmy w klimacie "Charlie", "Przerwana lekcja muzyki" czy "All the Wilderness".
Z góry bardzo dziękuje

Malzenstwo, zona w ciazy ,gdzies jechali ale zblizala sie noc i chcieli gdzies zanocowac. Najblizszy i jedyny nocleg byl mozliwy u dosc nieprzyjemnego pana ,ktory zadal zaplaty za 3 osoby (dziecko w brzuchu :) ). Maz w nocy wyszedl chyba do sklepu, a gdy wrocil zony nie bylo. Potem dowiadujemy sie ze wlasciciel...

Film oglądałem w dzieciństwie. Jeszcze w latach 80.. W telewizji. Był to film telewizyjny lub odcinek serialu. Francuski. W domu małżeństwa wisiał abstrakcyjny obraz przedstawiający twarz kobiety w nienaturalnych kolorach. Mąż sprzedał ten obraz. Zrozpaczona żona pomalowała swoją twarz w takie kolory, jak na obrazie,...

więcej

w tym filmie facet ściera tatuaż na ręce (chyba numer obozowy) na osełce i później chodzi z ręka na temblaku z obandażowaną ręką. dodam,że ten film jest dość znany tylko akurat zapomniałem tytułu,a oglądałem bardzo dawno temu

Pamiętam że było to o jakimś gościu który kupił ziemię od szeryfa gdzieś na pustkowiu i zamieszkał tam. Wykopał sobie studnię z wodą, więc zatrzymywali się u niego różni podróżujący. Potem sprowadził sobie tam żonę, chyba z domu publicznego. Pamiętam że na koniec pomagał komuś z pojazdem i przez przypadek przejechał po...

więcej

szukam filmów w tym klimacie , gdzie są wojny domowe , gdzie przyjeżdżają ludzie i sa w niebezpieczeństwie.

Wiem, że praktycznie nic nie widać ale może akurat ktoś będzie...

Film jest o roztrzepanej dziewczynie która odkrywa w sobie talent kulinarny. Później wychodzi za mąż i gotuje w jakiejś małej knajpce chyba. Rodzi dwójkę dzieci i w końcu postanawia wyjechać na prestiżowy kurs gotowania jakiś, zostawiając męża i dzieci. Po drodze miała chyba jeszcze kochanka. Kojarzy mi się przez jakiś...

więcej

Cześć,
szukam filmu sci-fi, którego akcja dzieje się w przyszłości. Główny bohater miał przepaskę na oku, skórzany płaszcz i długie, czarne włosy. Z tego co pamiętam został zesłany na wyspę degeneratów na jakąś misję. Na wyspie rządziły gangi, pamiętam scenę ze zdeformowanymi chirurgami, którzy porywali młode...