Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, szukam filmu który oglądałem kilka dobrych lat temu. Film sensacyjny/ akcji, może trochę thriller, prawdopodobnie produkcji krajów azjatyckich. Film był o azjatyckich dziewczynach, porywanych w młodości i szkolonych do zabijania. Dziewczęta zabijały podczas uciech sexualnych a ofiary były z góry narzucone przez...

więcej

Szukam tytułu serialu. Nakręcone były dwa sezony po chyba sześć odcinków.
Opowiada on o grupce żołnierzy którzy wrócili z Iraku/Afganistanu i postanawiają napaść na bank. Powodem oczywiście pieniądze. Prawie udało im się obrabować bank ale jakiś patrolujący niedaleko policjant postrzelił jednego z napadających w...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Witam, szukam filmu w którym był motyw że pół ziemi to mężczyźni a pół kobiety, było to odgrodzone wielkim murem, nie wiem może ktoś kojarzy szczegółów nie pamiętam ale wiem o tym oddzieleniu murem

Ktoś coś?

Szukam filmów o wojnie w Wietnamie, ale widzianej nie oczami Amerykanów, a żołnierzy Wietnamu Północnego, partyzantów z Wietkongu.

Szukam filmu, który oglądałem w 2004 roku, był puszczany na TVN. Były pokazane dwie grupy ludzi (grupa dobrych i i grupa jakiś bandytów, i była pokazana odcięta dłoń człowieka, rozmawiali o czymś, pokłócili się i zaczeli się bić (nie używali broni) . Akcja działa się w zamkniętym pomieszczeniu. Były takie akcje że...

Jak wyżej - przenoszę pytanie tutaj, może więcej Użytkowników na to zerknie.

Szukam serialu dla młodzieży, emitowanego w telewizji na początku lat 90-tych, najpewniej w TVP. Serial zagraniczny, bardzo możliwe, że europejski, bo kojarzą mi się europejskie miasta.
Bohaterem jest nastolatek, może geniusz, w każdym...

Poszukuję mojego „pierwszego” horroru – był kiedyś grany w polskiej TV we wczesnych latach 80 (może 80 - 82) w Kinie Nocnym.

Krótko opiszę fabułę a w zasadzie flash’e, które pozostały mi w głowie (miałem wtedy 5-7 lat i strasznie się bałem ):

Małżeństwo z dzieckiem jadą samochodem, pada deszcz, o mało nie...

1. Akcja dzieje się gdzieś w Australii. Młoda dziewczyna po śmierci matki przenosi się na wieś do ojca, ojciec gdzieś wyjeżdża, a ona nie jest akceptowana przez macochę, jej dzieci i nowe otoczenie w szkole. Pamiętam motyw, że dziewczyna opiekuje się bezpańskim psem dingo, nazywa go Piorun.
2. Thriller o handlarzach...

więcej

Witam, jakieś dwa lata temu obejrzałem ciekawy film, chciałbym do niego wrócić, lecz nie pamiętam tytułu. Oto kilka rzeczy które z niego pamiętam :
Bohater był szlachcicem, mieszkał w willi, później chyba poszedł na wojne ? Wiem była scena na jakimś okręcie, na którym był majtkiem i poznał chłopca którego nauczył...