Witam, jakieś dwa lata temu obejrzałem ciekawy film, chciałbym do niego wrócić, lecz nie pamiętam tytułu. Oto kilka rzeczy które z niego pamiętam :
Bohater był szlachcicem, mieszkał w willi, później chyba poszedł na wojne ? Wiem była scena na jakimś okręcie, na którym był majtkiem i poznał chłopca którego nauczył...
Kiedyś pani na Historii opowiadała nam o filmie w którym biała kobieta wybiera się do jakiegoś plemienia i tam zakochuje się z wzajemnością z czarnoskórym mężczyźnie. Para musi nawzajem nauczyć się swoich obyczajów, zachowania w związku i miłości.
Jeśli to więcej da, to wspomniała o braku poduszek, a jedynie jakąś...
Moi drodzy!
szukam filmu, komedia.
Kilku przyjaciół (chyba 3)- facetów wybiera się na wycieczkę. natykają sie na różne przygody, wiem, że jest jakas scena z hipiskami, które mają owłosione nogi, znajdują swoje pudełka z dziecinstwa z pamiątkami (w którymś jest słoik z bąkiem).
Ogółem śmieszny film.. błagam niech...
Wydaje mi się, że w TV miał tytuł "Obraz", ale nie mogę go znaleźć na filmwebie pod tym tytułem.
A w filmie chodziło o to, że pewnej babce spodobał się obraz w jakiejś galerii (przedstawiający dziwną, kolorową twarz) i postanowiła go kupić.
Wydała na to całą rodzinną kasę - chyba na nowy samochód była...
Witam, nie mogę sobie przypomnieć tytułu pewnego filmu. Bohater to chyba pisarz, który miał przywidzenia. Pojawiał się w jego domu człowiek w kapeluszu, który tak naprawdę nie istniał. Pamiętam że główny bohater był w okularach, zabił 3 ludzi i nie pamiętał że to zrobił. Dopiero za którymś razem uświadomił mu to...
Pamiętam tylko, że dochodziło do morderstw rodzin którym jakiś czas wcześniej zaginęły dzieci. Na końcu okazało się, że sprawcami były właśnie te dzieci które porywano i prano mózgi, aby zabijały swoje rodziny. Im dłużej się zastanawiam tym bardziej myślę, że mógł to być odcinek jakiegoś kryminalnego serialu, ale nie...
więcej
Film oglądałem ok. 1987 r. w TV (ale mógł być wyprodukowany nawet w latach 70-tych). Najprawdopodobniej był produkcji włoskiej - komedia - przynajmniej jako dzieciaka mnie śmieszył.
Opowiadał o rodzinie, z pewnego rodzaju patologią.
Głównym bohaterem był,ojciec rodziny. Z żoną miał chyba z piątkę już dorosłych...
Witam,
szukam filmu o parzę, która pobrała się w młodym wieku. Po jakimś czasie zaczęło się im nie układać i jego dziewczyna zaczęła go zdradzać z kimś. Na końcu wrócili do siebie i jedli lody.
On bodajże pracował na budowie
Dawno to oglądałem i mało już pamiętam ;/
Szukam tytułów 3 filmów które oglądałam bardzo dawno temu ale jestem bardzo zdesperowany by je znaleźć
1. Troje nastolatków (jeden z czarnymi włosami i dwóch braci) wlamuje się do domu jakiejś rodziny gdzie w środku jest starsza siostra z młodszym bratem. Kiedy policja przyjeżdża nastolatkowie zabijają cześć z...