Jestem świeżo po przejściu gry Life is strange i chciałabym zobaczyć jakiś film w podobnym klimacie.
Najlepiej o wątku cofania w czasie, zmieniania czasu ale mogą to być po prostu filmy które rozwalą mi łeb swoją fabułą i klimatem:)
Oczywiście Efekt motyla obejrzałam i mega mi się podobał:)
fabuła: młoda dziewczyna z gór przyjeżdża do pracy nad Adriatyk do ośrodka dla naturystów. Odmienny styl życia gości ośrodka powoduje, iż jej życiowe oczekiwania zaczynają się zmieniać....
Będę wdzięczny za skojarzenia, męczy mnie to bardzo, jaki tytuł.
Może w koprodukcji...
Produkcja: Jugosłowia
rok produkcji: lata 90-te
fabuła: młoda dziewczyna z gór przyjeżdża do pracy nad Adriatyk do ośrodka dla naturystów. Odmienny styl życia gości ośrodka powoduje, iż jej życiowe oczekiwania zaczynają się zmieniać....
Będę wdzięczny za skojarzenia, męczy mnie to bardzo, jaki tytuł.
Może w...
Witam, oglądałem kiedyś film, o ile dobrze pamiętam był dość długi (w TVP został rozbity na dwie części).
Ukazana była m.in. historia Geronimo, zaufał pewnemu wojskowemu, który miał rozkaz doprowadzić jego i jego plemię do rezerwatu.
witam, mam wielką prośbę - kiedyś ( 1985-1990), gdy byłem dzieckiem podpatrywało się co tam starsi na vhs-ach oglądają. pamiętam, że w filmie którego szukam główny bohater miał za zadanie przejść przez nieznany teren (mokradła, bagna) żeby przeżyć. na tych bagnach jednak czekali na niego koleś z mieczem, koleś z...
Film prawdopodobnie psychologiczny, opowiadany w obrębie jednego domu (może nawet jednego pokoju). Głównym bohaterem całej historii jest młoda mądra dziewczyna która bardzo pięknie maluje pracując przy metromacie. Rozmawia z tą dziewczyną jakiś starszy mężczyzna o coś ją oskarża, może ją do czegoś przekonuje.
Ktoś coś...
Film o amerykańskich antyterrorystach ( nie SWAT), których przeciwnikiem są zwolnieni dyscyplinarnie policjanci, którzy założyli organizację terrorystyczną, napadającą na urzędy i policjantów.
Dziewczyna która jest organizatorem imprez i pomaga chłopakowi, dawnemu znajomemu (z którym jak się później okazuje była chyba na balu kiedyś w szkole) zdobyć dziewczynę w której się podkochuje (zna ją z kawiarni chyba). Pamiętam że ona uczyła go flirtować i zmienia mu styl. Pomoże ktoś??