Akcja dzieje się w londynie. Taksówkarz widzi jak napadają kobietę i zabija tego faceta. Następnie gang mści się na nim, napadają na jego dom, gwalca jego żonę i palą ich żywcem. Gdy syn wraca z Afganistanu mści się na tym gangu.
Witajcie poszukuje filmu o ucieczce z obozu... zapamiętałem w filmie ze ludzie w obozie się zgadali i zaczęli zabijać po kolei wszystkich generałów czy jakoś tak, a później wszyscy ruszyli do wyjścia. Pamietam rowniez ze spieszyli sie bo jechala jakas delegacja z posilkami
Szukam tytułu filmu, o którym opowiadał mi mój mąż i baaardzo mu się podobał. Stary, czarno-biały... Jedynym co pamiętam, to motyw z filmu: "kiedy dzwonią dzwonki, anioł dostaje parę skrzydeł"
Ostatnio po raz kolejny zasiadałem do Interstellar i doszedłem do wniosku,że są tam co najmniej dwie już kultowe sceny,przy których aż ciężko się oddycha.
Pierwszą z nich jest moment w który po 23 latach cooper odczytuje wiadomości z ziemi, druga z nich to dokowanie po eksplozji.
Takich scen w kinie jest na pewno...
może ktoś kojarzy te filmy:
1. Lata 80'-90', amerykańskie miasteczko, amerykańskie nastolatki, dziewczyna jest psychopatką, zabija rodziców i wrabia swojego chłopaka - wszystko perfekcyjnie zaplanowała. Chłopaka nawet chyba skazali za podwójne morderstwo, ale w między czasie koleżanka dziewczyny znajduje jej pamiętnik...
Pierwszy
Do francji przylatuje agent, ma sie nim zaopiekowac drugi agent ktory oczekuje bodajze awansu. Szukają zrodla narkotyku chuba, na koncu okazuje sie ze zona tego z francji to arabka czy cos i w domu ma pelno pluskw.
Drugi
Ludzie są na jakiejs wyspie czy w wiosce w ktorej na bagnie jest jakas roslina do...
Cześć szukam filmu w którym fabuła opowiadała mniej więcej o grupce przyjaciół którzy od czasów studiów planowali zrobić skok na bank/jubilera.
ktoś wykradł im te plany i zrobił ten skok i udał mu się.Wysłał im po diamencie i kazał zrobić kolejne plany skoku by dał im spokój(Powiedział gdy nie zrobią planów wsypie...
Pamietam tyle: ok 19-letni chłopak ćwiczył kiedyś kickbox/box i był prawdziwą gwiazdą w swojej okolicy. Przeprowadza się do innej miejscowości i musi zmienic szkołę, gdzie nikogo nie zna i go też nikt nie zna. Okazuje się że jeden chłopak robi imprezę i wszystkich włącznie z "bokserem" na nią zaprosił. Na miejscu...
1. Rodzina jedzie autem (nie pamiętam dokąd jadą) cała rodzina jest osobami ciemnoskórymi i ojciec jest w separacji z żoną (chyba coś takiego) i to jest komedia. Ojciec kłóci się z synem i wyrzuca mu płyty z muzyką przez okno więc syn robi to samo tylko z muzyką jego ojca. Pamiętam jeszcze, że jak jechali to były dwie...
więcej