Mam dokładnie taki sam problem, który opisałam w tytule. Pewnie jest to kolejny z kolei wpis typu "ulubione bajki", ale czasami po prostu mam tak zwanego doła albo za oknem pada deszcz i nie myślę już tak pozytywnie i mam ochotę usiąść sobie z kubkiem kakao i oderwać się od obowiązków dorosłego życia, które czasami...
Witam, poszukuje filmy w stylu retro lub toczące się w tym czasie, ponieważ moja dziewczyna jest fanką stylu retro.
Czy mógł by mi ktoś polecić jakiś film? Z góry dziękuje :)
Kwalifikacja do 500 następuje wg wzoru:
średnia ważona = (g / (g+m)) *s + (m / (g+m)) * S
gdzie:
s - średnia ocena dla danego filmu
g - liczba oddanych głosów na film
m - minimalna liczba głosów wymagana do uwzględnienia w TOP (min. 10 000)
S - średnia ocen dla wszystkich filmów
Według tego wzoru filmy...
Nie pamiętam dokładnie całej historii, Ale występuje w niej efekt deja vu. W momencie gdy główna bohaterka bierze kąpiel. Jest moment kradzieży w ubikacji biżuterii, która jest jakby złotym stanikiem. Występuje w filmie też fotograf ,który chyba zakochuje się w bohaterce. Na koniec jest wypadek samochodowy w którym...
Witam, poszukuję filmów w których bohater rzuca wszystko w zapomnienie i postanawia zacząć nowy rozdział w życiu. Coś podobnego do "wszystko za życie"
Z góry dziękuję za wszelkie propozycje tytułów.
Akcja dzieje się chyba w Londynie, podobno oparty na faktach, starszy mężczyzna podaje się za lekarza, sprowadza do domu kobiety, poddaje narkozie a następnie zabija, potem wynajmuje pokój młodemu małżeństwu, kobieta jest w ciąży, którą chce usunąć, mężczyzna oferuje swoją pomoc i zabija kobietę, mąż kobiety przyznaje...
więcej
Przejdę od razu do rzeczy:
Grupa ludzi podróżuje autokarem gdzie nagle przy urwisku łapią gumę czy coś się tam psuję, co uniemożliwia im kontynuowanie jazdy, pasażerowie wysiadają i schodzą w dół na plażę gdzie znajduje się bar i piękne dziewczyny(tak to przynajmniej pamiętam), wszystko wygląda ładnie itp lecz gdy owa...
Jedyne co pamiętam to dom który odgrodzony jest od reszty świata szkłem, płotem z siatki, polem siłowym czy czymś innym tak, że ci z zewnątrz mogą podglądać życie mieszkańców tego domu np. kobiety pielęgnującej rośliny w przydomowym ogródku coś jak my oglądamy zwierzęta w zoo.
Film widziałem jako dzieciak pod koniec lat 80. (ewentualnie poczatek 90). Treść: Rodzice zostawiają samego w domu chłopaka ok. 17 lat. Chłopak poznaje/zamawia sobie (tu nie jestem pewien jak do tego doszło) młodą prostytutkę, jest sex. Potem okazuje się że za upojną noc musi zapłacić, ale on nie ma wystarczającej...