Witam!
Mam do przygotowania do szkoły prezentacje o "Archaizmie w filmie" potrzebuje fragmentów z filmów, które spełniają te oczekiwania.
Jeżeli coś Wam na szybko wpada do głowy to będę bardzo wdzięczny ;-)
Kiedyś, dawno temu, oglądałem film w TV, w którym amerykańscy piloci odbywali razem z rosyjskimi pilotami wspólne szkolenie, chyba przed jakąś misją. Jednym z rosyjskich pilotów (chyba pilotów, albo z obsługi rosyjskiej) była kobieta i ona później miała romans z jednym z amerykańskich pilotów. Wiem, że podaję mało...
Witam. Szukam horroru o mlodym mezczyznie ktory szuka jakiegos rezysera, przypadkiem poznaje jego corke w jakims chyba burdelu. A gdy juz go odnajduja po czasie okazuje sie ze jest on seryjnym morderca, kreci filmy I zabija ludzi na zywo. Film podobny do "smiertelna wyliczanka "
Hey szukam filmów związanych w jakiś sposób z zachodnim wybrzeżem Stanów Zjednoczonych. Las Vegas / San Francisco / Los Angeles. Westerny możemy pominąć bo mam zrobioną ich listę już.
Tak na szybko takie tytuły wypunktowałem:
Mullholland drive
juice - miasto aniołów
Arizona dream
Las vegas Parano
natural born...
Szukam filmu, tak jakby kontynuacji Tajemniczego Ogrodu (nie chodzi o film Powrót do T O). Z tego co pamiętam, bohaterami były dzieci, głównych bohaterów z "pierwszej części ", które znalazły pamiętnik matki jednego z nich, i po wskazówkach na nowo otwierają Ogród.
Pamiętam jeszcze, że główna bohaterka z cz. 1,...
Witajcie szukam bardzo dobrych filmów o Japonii samurajach, medytacji i tamtym dalekowschodnim klimacie. Co polecacie?
Hej :) Szukam filmów o miłości ale takiej gdzie pojawiają się problemy , gdzie nie wszystko jest proste . Chodzi mi o filmy w stylu "szczęściarz" , "bezpieczna przystań " itp.
Poszukuje tez filmów gdzie jest spora różnica wieku a mimo to istnieje wielka miłość. ( on młodszy ona starsza) . Z góry dzięki za odpowiedź :)
Szukam filmu który widziałam bardzo dawno. Mało pamiętam...Ale może ktoś kojarzy?! Film opowiada o dziecku- dziewczynka która umiała doprowadzać do śmierci ludzi którzy stawali jej na drodze ale robiła to tylko w głowie a tak się działo w życiu, tak zginęła opiekunka (wypadek samochodowy) która miała piecze nad jej...
więcej