Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Szukam tytułu filmu. To stary film familijny wigilijny emitowany w okolicach lat 1990-2000 prawdopodobnie w paśmie "walt disney przedstawia" - zawsze poprzedzony bajką dla dzieci. Film opowiada o młodej kobiecie która w okresie wigilijnym przeprowadza się z dziećmi swojej zmarłej siostry do małego miasteczka. Wprowadza...

więcej

Przyznam, że nie lubię zbytnio zadawać tutaj pytań - mam taką naturę, że wolę raczej pomagać niż otrzymywać pomoc :-) Ale spróbuję, bo trochę mnie to gnębi. Poszukuję jednego filmu, a nie mogę się doszukać go w obejrzanych, ani też przypomnieć sobie więcej szczegółów.

Wiem jedynie, że to film z lat 1995-2005...

Witam szukam filmu, ale nie znam tytulu.Jedyne co pamietam ze byl to film o rugby.Zapamiętałem jeszcze cytat z filmu ,,Pilka nozna jest dla dzieci,Football jest dla nastolatków (chodzi o football amerykański),rugby jest dla mężczyzn".Bylo tam scena gdzie piłkarze na murawie zaczynaj tanczyc i mówić swoja przyśpiewkę...

więcej

hejka mam dzis ochote na jakas fajna czarna komedie cos w stylu ze smiercia jej do wtarzy rodzina addamsow,czesc2takze

biore sie dzisiaj za martwe zlo2i przerazacze

Kobieta myśli że mąż chce ją zabić i ucieka z domu, trafaia do domu małżeństwa w którym jedno jest głuche a drugie chyba na wózku, z czego jedna z tych osób udaje inwalidztwo bo dzięki niemu poderwało drugiego (poznali się w jakimś ośrodku w którym jedno było pracownikiem a drugie pacjentem).

Szukam filmu, zapomniałam jaki jest jego tytuł. Widziałam jakiś rok/2 lata temu jego zwiastun. Wydaj mi się, że to melodramat/komedia romantyczna.
Ze zwiastunu pamiętam, że była sobie jakaś księżniczka, jakaś dama ważna czy coś takiego. I ona chciała zaznać normalnego życia. Wybrała się na potańcówkę, na której byli...

więcej

Fabuła przedstawia się następująco: Polski wraca z Anglii do Polski. W Polsce w dniu narodzin jego dziecka umiera też Stalin. Później zostaje aresztowany (chyba przez SB). Później jakoś zostaje oskarżony o szpiegostwo.
Więcej niestety nie pamiętam, ale mam nadzieje że wystarczy by zidentyfikować. Dziękuję i...

Dużo nie pamiętam tylko urywki. Jest to film science fiction.
Jest wielka metropolia otoczona murem, a za nim są chyba jakieś maszyny/ roboty przed którymi on chroni. Początek filmu wygląda tak jak jakiś android ratuje małą córkę burmistrz która znalazła się za murem. Koleją rzeczą którą kojarzę, że chyba został on...

więcej