Jak w temacie, interesuje mnie dobry, niebanalny film, nie koniecznie ze szczęśliwym zakończeniem. Mile widziane byłoby uczucie nieodwzajemnione, czy miłość trudna. Żeby pomóc określić mój gust, podam moje ulubione filmy tego typu "Niebezpieczne związki", "Przed wschodem słońca" (wiem, że ten film nie zalicza się do...
więcej
http://www.filmweb.pl/film/Pirates+of+the+Caribbean%3A+Secrets+of+Dead+Man%27s+C hest-2006-375029
(chyba kazdy sie domyśla czego)
ps. nie mogę znaleźć tematu który kiedyś istniał do takich zgłoszeń
witam wszystkich użytkowników :)
poszukuje filmu, najprawdopodobniej z lat 90.
film opowiada o nawiedzonym domu (duży czarny dom) z którego próbują się wydostać ludzie (być może to była rodzina, być może przypadkowi ludzie), nie pamiętam za wiele, ale za to pamiętam, że w finalnej scenie bohaterowie docierają do...
Witam
Podjąłem się pracy maturalnej o temacie:
Kino autorskie - jak rozumiesz ten termin w odniesieniu do twórczości wybranego reżysera. Omów wybrane filmy.
Kompletnie nie wiem jak się zabrać za Smarzowskiego. Znam jego filmy, początkowo pomyślałem, aby ukazać, że w każdym z jego filmów rzeczywistość jest dosyć...
Film zaczyna się bodajże tak że spotyka się czterech przyjaciół w jakiejś knajpce , am poznają jakąś laskę, idą wszyscy na plaże i z tego co pamiętam laska jakoś ginie a kolesie postanawiają ją zakopać na plaży. jeden z nich poszedł za to do więzienia Po latach się spotykają i w końcu najbardziej przejętemu gościowi...
więcejJeśli znacie jakieś podobne filmy do "But Manitou", " 1000 sposobów jak zginąć na dzikim zachodzie" i"Jeździc znikąd" to proszę o tytuły. Generalnie chodzi o coś, co dzieje się na dzikim zachodzie lub w Ameryce tamtych czasów, ale nie jest westernem tylko taką parodią. Mogą występować elementy jakiegoś sf, dziwne...
Puszczali go kiedyś na TVNie. Był tam taki gość podobny do Ashtona Kutchera i na lotnisku poznał jakąś kobietę. Okazało się, że chce zabić jej ojca. W którejś scenie ona mu wbiła widelec w szyję. Pamiętam też, że znalazł jej dom i chciał ją i jej ojca zabić i zdetonował pokój w hotelu, w którym ta kobieta pracowała....
więcej
Witam
Mam prośbę do forumowiczów, od dłuższego czasu chodzi mi po głowie film który oglądałam dawno dawno i telewizji, Film katastroficzny, cała akcja filmu dzieje się w powietrzu, głównie mi chodzi o to, że pod koniec filmu gdy samolot miał lądować na pewnej wysokości zerwał im sie dach/sufit w samolocie... Nic...
Poszukuje filmu od facecie któwy pewnego dnia gdy przyszedl do pracy dostał w prezencie drzewko które później zasadził w ogrodzie a gdy stalo sie uciazliwe chcial je sciac ale kazde ciosy jakie oddawal w drzewo dzialaly tak jakby to jego ktos uderzal (siekierą)
Z góry dzięki ;)
Kiedyś widziałam film o mężczyźnie i kobiecie, którzy w jakiś sposób byli połączeni. Od dzieciństwa "byli" razem, ale nie wiedzieli o sobie. On były więzień, a ona przekonana o tym, że jest chora psychicznie. W pewnym momencie nawiązują z sobą kontakt telepatyczny. Od tego momentu dowiadują się, że wszystkie jakieś...