Jaka jest wasza ulubiona muzyka filmowa. Ilość propozycji bez ograniczeń.
Moje propozycje to:
1 Nagi Instynkt
2 Psy 2: Ostatnia Krew
3 First Blood
4 Fargo
Zna ktoś jakieś filmy których akcja związana jest z szpitalem psychiatrycznym i chorobą psychiczną?
Widziałem parę ale chętnie zobacz wszystkie jakie istnieją które są dobre lub przeciętne.
Napisze te które już widziałem:
- The Jacket(2005)
- A Dangerous Method(2011)
- Przerwana lekcja muzyki(1999)
-...
byłem wtedy dzieciakiem i pamiętam tylko kilka scen
A. główny bohater jest w obcym mieście, azja, albo europa wschodnia
B. jest to jakiś test i mieszkańcy - napastnicy chcą go zabić
C. Jeden z napastników świadomie obcina sobię rękę sierpem ...
D. scena walki kiedy atakuje go wielu przeciwników naraz, facet...
Oglądałem jedynie fragment. Film polski z lat około 70-80. Bohaterem był psychopata który w jednej ze scen widzi śpiącego pod samochodem ciężarowym jakiegoś gościa, wchodzi do kabiny i zrzuca ręczny a ciężarówka najeżdza gościowi na ręke. W innej ze scen wchodzi do domu który cały był pomalowany na różowo nawet książki...
więcejFilm leciał w TV kilka razy może z lat 90 opowiada o rodzinie gdzie matka umiera ojciec alkoholik i ćpun, w domu patologia. Są 2 córki młodsza i starsza i tu nie pamiętam dokładnie??? Przychodzi opieka ojciec postanawia się poprawić, niestety nadal pije. Jedna z córek zostaje zabrana do placówki wychowawczej, ta...
czas trwania: 2 godz. 17 min.
gatunek: Dramat, Wojenny
premiera: 1 grudnia 2011 (świat)
produkcja: Korea Południowa
reżyseria: Je-gyu Kang
scenariusz: Je-gyu Kang, Byung In Kim
Trenujący maraton Koreańczyk Jun-shik marzy o zakwalifikowaniu się do reprezentacji Kraju Kwitnącej Wiśni na zbliżające się igrzyska...
Jakieś 4 lata temu na polsacie w nocy oglądałam dość dziwny film. Nie pamiętam go dokładnie więc powiem wam tylko kilka scen które pamiętam. Pamiętam że główna bohaterka miała patologiczną rodzinę. Ojciec ją chyba gwałcił a matka nic z tym nie robiła. Raz przyjechał do nich taki chłopak i oni się w sobie zakochali....
Film o kobiecie która miała chore serce i czekała na przeszczep, ale lista była długa, a lekarz z którym znał się facet tej kobiety nic nie mógł na to poradzić, więc facet postanawia poszukać serca na własną rękę. Film z lat prawdopodobnie 2003-2008, zaczyna się sceną wyścigów samochodowych jakichś małolatów. Kojarzy...
więcejSzukam pewnego filmu, ale niestety nie zapamiętałam nazwy, może ktoś z was będzie wiedział o który mi chodzi. Film na 90% wyszedł jakoś pod koniec 2014r. opowiada historię pewnej pary, najpierw pokazują ich jako nastolatków, coś tam ich rozdziela i spotykają się po latach i magicznie uczucie powraca :P czy komuś...
więcejWitam, jakiś czas temu oglądałem niby horror, niby thriller. Akcja działa się w domu otoczonym mgłą, było tam coś takiego, że jeden i ten sam dzień ciągle się powtarzał, ojciec naprawiał samochód, jedynie córka wybudziła się z tego "snu", i chciała się wyrwać z tego domu. Potem jakiś facet przyszedł do ich domu i kazał...
więcej