Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

To co? Zaczynamy przewidywania, które filmy będą nominowane? Przypominam, że do ogłoszenia nominacji pozostały raptem 2 tygodnie z hakiem ;) Myślę, że twórcy takich filmów jak Whiplash, Boyhood, Foxcatcher, Teoria wszystkiego, Birdman, Gra tajemnic mogą być spokojni o nominacje w tych najważniejszych kategoriach....

Cześć :)

Szukam filmu, który oglądałam już kilka lat temu na TVP1 lub TVP2 nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie akcja filmu dzieje się w niedużym miasteczku w Hiszapnii, może Portugalii itp. Była tam kobieta tak ok. 50 lat, która sypiała z różnymi facetami za pieniądze, pamiętam, że był tam na pewno taki...

Pierwszy horror, który oglądałem wraz z Wiklinowym Koszykiem, na VHSie 22 lata temu.
Grupka znajomych gdzieś jedzie, w ponurym miasteczku psuje im się samochód, na noc zatrzymują się w jakiejś kaplicy-mauzoleum. Pamiętam sceny, gdzie trumny z zombie wyjeżdżają z "szuflad" w tej kaplicy.
Kojarzy ktoś coś, tytuł filmu?...

więcej

Szukam rosyjskiego filmu o marsie z lat 90. Fabuła zasadzała się na tym, że astronauci lądując na marsie znaleźli się na jakiejś radzieckiej wsi, a wszystko sprowadzało się w pewnym stopniu do matrixa.

Hej szukam filmów dwóch
1. Zaczyna się gdy Pewna kobieta zaszła w ciążę , ale ojcec dziecka sie nie przyznawał, i ta matka oddała do adopcji. a więc Rodzice adopcyjni zadoptowali dziecko, miała ta mała na imię Jessica. I po dwóch latach przypomniała sobie o córce matka biologiczna i ozeniła sie specjalnie z tym ojcem...

więcej

Mogę prosić o nazwy filmów, których bohater ukazuje zaburzenia emocji lub myśli?

Witam szukam filku, który oglądałam kilka lat temu, a sam film nie był wtedy nowy. Był to czarny humor, chyba niskobudżetowy. Jedyne co pamietam z fabuły to: aktor, który gra w filmach niskobudzetowych pewnego dnia juz mial konczyc kariere (z tego co pamietam) ale pojechał do fana (mały chłopiec, syn właścicielki...

Pojawia się w wielu rozmowach na temat filmów, a ja tego nie rozumiem. Ktoś pomoże?

Poszukuje tytułu filmu, niestety nie pamiętam ani roku produkcji oglądałam go jakiś rok temu, ani reżysera, nawet aktorów którzy tam grali...

Z fabuły filmu pamiętam tylko urywki :

.. ona była tancerką w klubie nocnym, striptizerką lub coś w tym stylu i miała zadłużone mieszkanie z którego chcieli ją eksmitować...

więcej

Zna ktos strone z przetłumaczonymi odcinkami CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas dokładnie chodzi mi o sezon 15 ( Odcinek: 9 (Let's Make a Deal)
Odcinek: 10 (Dead Rails )
Odcinek: 11 (Angle of Attack)
Prosze o link. :)