To co? Zaczynamy przewidywania, które filmy będą nominowane? Przypominam, że do ogłoszenia nominacji pozostały raptem 2 tygodnie z hakiem ;) Myślę, że twórcy takich filmów jak Whiplash, Boyhood, Foxcatcher, Teoria wszystkiego, Birdman, Gra tajemnic mogą być spokojni o nominacje w tych najważniejszych kategoriach....
Cześć :)
Szukam filmu, który oglądałam już kilka lat temu na TVP1 lub TVP2 nie pamiętam dokładnie. W każdym bądź razie akcja filmu dzieje się w niedużym miasteczku w Hiszapnii, może Portugalii itp. Była tam kobieta tak ok. 50 lat, która sypiała z różnymi facetami za pieniądze, pamiętam, że był tam na pewno taki...
Pierwszy horror, który oglądałem wraz z Wiklinowym Koszykiem, na VHSie 22 lata temu.
Grupka znajomych gdzieś jedzie, w ponurym miasteczku psuje im się samochód, na noc zatrzymują się w jakiejś kaplicy-mauzoleum. Pamiętam sceny, gdzie trumny z zombie wyjeżdżają z "szuflad" w tej kaplicy.
Kojarzy ktoś coś, tytuł filmu?...
Szukam rosyjskiego filmu o marsie z lat 90. Fabuła zasadzała się na tym, że astronauci lądując na marsie znaleźli się na jakiejś radzieckiej wsi, a wszystko sprowadzało się w pewnym stopniu do matrixa.
Hej szukam filmów dwóch
1. Zaczyna się gdy Pewna kobieta zaszła w ciążę , ale ojcec dziecka sie nie przyznawał, i ta matka oddała do adopcji. a więc Rodzice adopcyjni zadoptowali dziecko, miała ta mała na imię Jessica. I po dwóch latach przypomniała sobie o córce matka biologiczna i ozeniła sie specjalnie z tym ojcem...
Witam szukam filku, który oglądałam kilka lat temu, a sam film nie był wtedy nowy. Był to czarny humor, chyba niskobudżetowy. Jedyne co pamietam z fabuły to: aktor, który gra w filmach niskobudzetowych pewnego dnia juz mial konczyc kariere (z tego co pamietam) ale pojechał do fana (mały chłopiec, syn właścicielki...
Poszukuje tytułu filmu, niestety nie pamiętam ani roku produkcji oglądałam go jakiś rok temu, ani reżysera, nawet aktorów którzy tam grali...
Z fabuły filmu pamiętam tylko urywki :
.. ona była tancerką w klubie nocnym, striptizerką lub coś w tym stylu i miała zadłużone mieszkanie z którego chcieli ją eksmitować...