Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Jakiś czas temu oglądałem fragment filmu (chyba kryminał) o jakimś wpływowym, inteligentnym staruszku (dość schorowany, łysy, miał niemal identyczny wąsik jak Vito Corleone z Ojca Chrzestnego, również podobne gangsterskie klimaty tego filmu). Nie jestem w stanie opisać dokładnie całej fabuły, bo widziałem dosłownie...

Poszukuję tytułu filmu, który chodzi mi po głowie i męczy mnie niesamowicie cóż to był za film. Gatunek - kryminał, akcja, thriller coś koło tego. Fabuła, a raczej to co z niej pamiętam - mężczyzna idzie pewnego dnia do swojego biura, najprawdopodobniej to jego firma, bardzo nowoczesny budynek (więc może jakaś...

Szukam filmu, którego fabuła opiera się na mordercy, który prawdopodobnie od czasu do czasu zabija kobiety i przez przypadek poznaje siostrę swojej ofiary niestety dalej nie wiem co się dzieje. Nie oglądałam tego filmu jedynie czytałam opis, pamiętam, że na plakacie jest naga lub półnaga kobieta. Proszę o pomoc. :)

Witam. Poszukuję tytułu filmu, pamiętam, że leciał on na TVP 1 jakieś 10 lat temu. Pierwsza scena wygląda tak, że kobieta z dziewczynką idą ulicą i zostają potrącone przez samochód. Później akcja przenosi się na statek, gdzie jakiś mężczyzna zostaje chyba powiadomiony o tym wypadku. Akcja przenosi się kilkanaście lat...

więcej

Chciałabym obejrzeć jeszcze raz odcinek w którym pojawia się Klaus i Caroline na balu. Bardzo lubię ten wątek gdy Klaus się przed nią otwiera, daje jej suknie itd, ale niestety nie wiem w którym jest on sezonie i odcinku :( Proszę o pomoc !

Czy to nadal ranking filmwebu, czy może do tego starego trzeba się jakoś dokopać?
Wszystko stanęło na głowie, przynajmniej w rankingu aktorów. Czy to możliwe, że przy niezmienionej średniej ocenie aktor przemieścił się o 100 miejsc w górę (lub w dół)?
Ten ranking nawet nie przypomina tego sprzed aktualizacji serwisu...

więcej

Są dwie przyjaciółki i ta jedna jest zazdrosna o tą drugą, i pewnej nocy tej zazdrosnej, ta druga wpada pod koła samochodu, ma skręconą nogę, a później zazdrosna udaje że się nią zajmuje, a tak naprawdę przetrzymuje ją w piwnicy i kiedy tamta chce uciec, dowiadując się o prawdziwym jej charakterze, ta zła tnie jej nogę...

więcej

Szukam horroru,który oglądałem bodajże 8-10 lat temu.Nie pamiętam już dokładnie fabuły,ale chodziło o to,że była w tym filmie para kochających się młodych ludzi,ona zaszła w ciążę ale albo on albo razem nie chcieli tego dziecka.Poddała się aborcji podczas,której umarła.Po śmierci nawiedzała tego chłopaka strasząc go w...

więcej

Szukam już od dłuższego czasu pewnego filmu, była to komedia, zresztą bardzo śmieszna.
Opowiadała o tym że jakiś hm... staruszek- bardzo bogaty- udawał chorobę. Jeździł nawet na wózku inwalidzkim. Oczywiście w rzeczywistości był w świetnej formie- dobrze pływał, miał dużo młodszą kochankę, grał w tenisa o ile sie nie...

więcej

Cześć! Któregoś niedzielnego popołudnia zeszłego roku oglądałam fajny film. Kategoria: fantastyczny, baśniowy, dla całej rodziny.

Pamiętam niewiele:
- domek w lesie, który zamieszkiwała rodzina. Dzieci z tej rodziny widziały stwory (zielone? gobliny?) wokół swojego domu, dorośli nie;
- jedna z dziewczynek znalazła...

więcej