Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam. Poszukuje starego filmu (orientacyjnie lata 60-80) z którego pamiętam niestety tylko urywek, a którego widziałem jako dzieciak. Wydaje mi się, że jest to film osadzony w XVIII-XIX w. i opowiada o kolonizacji przez Brytyjczyków, któregoś z krajów Ameryki Południowej, bądź Afryki. Możliwe też, że jest o czymś...

Szukam tytulu filmu w ktorym.dziewczyny.ktore usunely dziecko sa zabijane, a sprawy w swoje rece bierze ojciec jednej z nich i poszukuje mordercy na wlasna odpowiedzialnosc. Mezczyzna ma w miedzyczasie romans z kobieta.

fajna zmiana strony Filmweb ale brakuje mi tak jak to było poprzednio że obok tytułu filmu była jego pozycja w rankingu

Witam, niedawno temu na filmwebie czytałem opis polskiego filmu, w którym Polacy podróżowali promem z PRLu do Szwecji (?) i będąc na nim dowiedzieli się, że w Polsce wprowadza się właśnie stan wojenny. Część z podróżnych kombinuje, co zrobić, aby nie wrócić do PRLu.
Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu tego filmu.

użytkownik usunięty

Witam,szukam filmów które opierają się na paradoksie dziadka tzn. cofanie sie w czasie i uniemożliwienie poznania się swoich rodziców itp. Jak ktoś zna tytuły to prosze napisać :)

Witam, od dłuższego czasu poszukuje filmu, który oglądałem po kryjomu jako dzieciak ;) chodzi o film, w którym kilkoro naukowców stworzyło maszynę do nagrywania uczuć, emocji, nie pamiętam kto grał w tym filmie, kiedy mógł być nagrany (wydaje mi się, że to lata 80), pamiętam za to taki jeden szczegół/scenę, mianowicie...

więcej

W filmie główny bohater, ma chorego psychicznie brata, ludzie przychodzą do niego aby ich okaleczał, jest tam też taki typ który trzyma i opiekuje się zwłokami kobiety, we wszystkim chodzi o to, że przenosi ich to w coś na wzór piekła

Szukam filmu o dziewczynie, która chciała zostać Miss Ameryki od maleńkości, zbierała kaskę na aparat itd chodziła na lekcje śpiewu za własne pieniądze, które zarabiała rozwożąc zakupy do domów różnych starych ludzi. Mieszkała w przyczepie kempingowej z matką i ojczymem, oni byli generalnie trochę patologiczni, mieli...

więcej

Hej, moze ktos ogladal film dawno daaaawno temu lecial na kino polska. Cos o żydach, dzieci.. Moglby byc to dom dziecka, jakas pani miala zalatwic dokumenty ale nie zdazyla i koncowa scena jak ta Pani jest w szpitalu i widzi w nim ta co byla w tym domu łysa i wyniszczona z obozu. I to nie jest film ,,Dzieci Ireny...

Bardzo dobry, taki...inny i do tego porusza zwykły-niezwykły temat miłości matki do dziecka i na odwrót. W sam raz na samotny zimowy wieczór...