Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

kiedyś oglądałam film w Tv to chyba familyjny o takich dzieciach co mieszkali z bogatym ojcen pozniej on
zatrudnił im pokojówke albo nanie na początku dzieciaki jej nie lubili pozniej ją polubili i ona chyba sie
zakochala w tym ich ojcu albo i on ale on mial wychodzic za mąż za taką wredną babe. Wiem ze na koncu...

więcej

Jak byłem nastolatkiem oglądałem film, który utknął mi w pamięci, ale nie pamiętam zbyt dużo. Film chyba z lat 70 lub 80tych.
Była wojna w kosmosie, w pewnym momencie dwa statki kosmiczne spadają na jakąś planetę. Niezamieszkana wroga ziemia, bardzo mroczna. W jednym statku był człowiek, w drugim kosmita. Wrogowie....

więcej

Pomocy!
Witam. Z uporem maniaka poszukuję filmu, którego akcja rozgrywa się nad jeziorem/w lesie. Rodzina
wyjeżdża samochodem terenowyn na weekend na wieś, pod namiot(chyba), tam zostaje zaatakowana przez
grupę młodzieży. W tym momencie rozpoczyna się pościg-ucieczka po lesie. Ojciec rodziny jest torturowany...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Film sprzed 2008r., produkcji zagranicznej. Mieszkanie młodego chłopaka i dziewczyny dzieli ściana lustrzana - w rzeczywistości jest to weneckie lustro. Mieszkania są małe, toteż wanny w mieszkaniach przylegają do tej ściany, którą jest lustro. Chłopak czasem podgląda nieświadomą dziewczynę (dla niej to zwykłe lustro)....

więcej

Poszukuję filmów, których akcja toczy się w szkole. Szukam dobrych dramatów właśnie o młodzieży w szkole. Może być relacja jakaś na linii uczeń-nauczyciel.

Chodzi o takie filmy jak ILUZJONISTA, PRESTIŻ, PACHNIDŁO -- tu mamy klimaty niesamowite, magiczne.
Takie filmy jak WILLOW, HARY POTTER, -- te mają klimat baśniowy
FISHER KING --niesamowity klimat.

Jednym słowem chodzi mi o filmy mocno eskapiczne ( eskapizm -- ucieczka od rzeczywistości )

Witam. Tak jak w tytule. Film opowiadał o dziewczynie w liceum, która zaszła w ciążę i jej koleżanki wpadły
na pomysł, by też to uczynic, by były zawsze razem. Film dostał prestiżową nagrodę na jakimś festiwalu.
Oglądałem ten film, ale nie mogę sobie przypomniec tytułu. Google nie podpowiada nic. Proszę o pomoc i...

więcej

użytkownik usunięty

Hej

Szukam filmu, gdzie gościu został niesłusznie zamknięty za zabójstwo we więzieniu. Aby przetrwać zostaje
skinem i bije się z Latynosami itd. za przyzwoleniem strażników. Kojarzy kto?

Oglądałem go jakieś 15 lat temu w TV. Chodziło o napad na samochód przewożący grubą kasę (złoto). Napastnikom coś tam nie wyszło i musieli w całości zapakować to auto do ciężarówki. Potem próbowali dostać się do środka, ktoś tam zginął itp. Zapamiętałem nazwę "Miraż", ale nigdzie w bazach czegoś takiego nie znajduję....

więcej