Pamiętam z filmu ze facet zabijał ludzi którzy byli szukani listem gończym i wiem że jego była kobieta to samo robi tylko jest bardziej znana i doceniana i do tego faceta dołącza pomocnik podaje mu bron itp jest na początku straszna niezdara ale potem jest coraz lepszy i potem wszyscy chca zabic tego faceta i pomaga mu...
więcej
Witam. Szukam filmu, jestem dość młody ale leciał parę lat temu w telewizji kiedy jeszcze byłem małym
dzieciakiem. Pamiętam tylko, że w tym filmie jakby głównym charakterem był czarnoskóry aktor (na 90%
pewien), wstrzyknęli mu jakąś truciznę i miał określony czas aby wykonać jakieś zadanie. Wiem że w
pewnym...
Witam
Film był chyba z lat 90-2000, fabuła polegała na tym że był pewien starszy facet który był właścicielem bloku,
no i ten facet postanowił zrobić coś w rodzaju castingu, ci którzy mu sie spodobali i w jakiś sposób go
zaskoczyli mieli szanse otrzymać mieszkanie.
Pamiętam też jedną scenę w której inny facet...
W naszej telewizji leciał kiedyś bodajże francuski film z scenami mocno erotycznymi. Młoda, bardzo
atrakcyjna kobieta zakochała się we dwóch młodych mężczyznach (ze wzajemnością) i zamieszkali w
trójkę... Pamiętam taką akcję, która pozwoliła im się w tym związku zaakceptować jak jeden z bohaterów ze
stoickim...
Jak w temacie. Film anglojęzyczny. Jeśli dobrze pamiętam to czarno-biały, chyba z lat '50.
Grupa naukowców w trakcie eksperymentu odkrywa przejście między-wymiarowe (wygląda ono jak wielki
ekran telewizora powieszony na ścianie). Naukowcy przechodzą przez nie i trafiają do przyszłości (chyba).
trwa tam jakaś wojna...
Film ma wątek mafijny, przynajmniej takie mam przebłyski. Jest dużo bomb w samochodach, strzelania, ale
jedna scena mi utkwiła. Jeden z bohaterów daje grupie jakiś chłopaków na parkingu swój łańcuszek z krzyżem,
odchodzi, a wtedy nie wiem czy ktoś strzela, czy wybucha jakaś bomba, oni w każdym bądź razie giną....
... produkcji duńskiej lub holenderskiej, którego bohaterką jest biegaczka padająca ofiarą sekty wyznającej pradawne wierzenia? Wydawało mi się, że "Zachodni brzeg", ale nie. Z góry dzięki, bo mam limit a nie chcę wyjść na niewdzięcznicę tudzież chamkę :)
Witajcie! Będę wdzięczna za tytuły filmów poruszających tematykę milczenia - w każdej postaci. Szukam czegoś zarówno podobnego do ciszy eksponowanej w dziełach Bergmana, jak i lżejszych, odmiennych produkcji.
Kolejną podpowiedzą do tego, czego poszukuję będzie cytat z Hamleta: "Reszta jest milczeniem".
Z...
Wspomnienie o nim mam bardzo chaotyczne. Jest to Dramat psychologiczny o chorym mężczyźnie (sparaliżowany - jezdzący na wózku) którego inny chory namówił do "samodzielności". Wynajeli im mieszkanie ale ten zdrowy nie radził sobie z opieką nad tym bardziej sparaliżowanym. Pomocy!
Witam, widziałem kiedyś film o nie moge przypomnieć sobie tytułu z tego wzdlędu że zajmujecie sie typowo filmami mam nadzieje że jakiś mądry człowiek mi pomoże. wszędzie szukam i znaleźć nie moge.
Pamiętam iż w tym filmie " Była grupa młodych ludzi dwoje chłopaków i dwie dziewczyny weszli do autobusu, po czym trafili...