Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Film oglądałem w telewizji, dawno. Zagraniczny. Akcja toczy się w czasie wojny (chyba domowej). Żołnierz jedzie samochodem z dziewczyną ta zaczyna rodzić, żołnierz odbiera poród chyba w tunelu. Dziewczyna jest niechętna do dziecka i w ogóle do życia, z czasem jednak zaczyna okazywać uczucie do dziecka, a w końcu...

Co sądzicie o serialu, jakieś domysły co do losu bohaterów :P :) ???

Hej,
szukam filmów, których akcja toczy się w atmosferze "zagrożenia na przedmieściach". Rozwijając chodzi o
takie, w których główną rolę odgrywa rodzina, najlepiej jeszcze z psem i najlepiej chwilę po przeprowadzce
do nowego miejsca. Preferowane gatunki to horror i thriller, ale dramaty i obyczaje też mile...

Witajcie.
szukam filmu z gatunków: thriller,komedia bądź psychologiczny.
Pozdrawiam.

co to był za film ze rodzinka jechała samochodem droga sie zawaliła i wpadli do świata gdzie zyly dinozaury

Witam,
Otóż poszukuję tytułu filmu, który oglądałam w kinie Stolica (obecnie Iluzjon) w latach ok 1968-1972.
Film jest romansem. Ona pojawia się jako postać z jego snu. Potem znika lub umiera - nie pamiętam. Towarzyszy im piękna melodia lub piosenka. Po jakiś kilku latach on słyszy tą melodię. Okazuje się, że ona...

więcej

Chyba coś tam było o podrózy w czasie ale nie pamiętam .... fajny stary film będę wdzięczny za pomoc :)

W filmie babcia opowiada swojej zbuntowanej wnuczce historie swojego życia - zakochała się w miejscowym
pastorze, ale on wyjechał na wojnę. W niej kochał się jakiś bogaty sąsiad, prawnik chyba. Ona dostała list, że
jej ukochany zginął, w międzyczasie zmarł jej ojciec i została bez środków do życia. Tamten co się w...

więcej

Witam ! Szukam filmu który kiedyś oglądałam, ale nie pamiętam tytułu ;

Witam.
Chodzi mi o film, w którym ruda dziewczyna zamieszkuje w chatce w lesie, gdzie mieszka
dużo starszy od niej mężczyzna, w którym się zakochuje. W filmie występuje mało
dialogów. Pamiętam najbardziej ujęcie, kiedy mężczyzna umiera, a ta dziewczyna owija go
w pościel i naga kładzie się obok niego. To chyba...

więcej