Witam,
myślę, że forum Filmweb to najlepsze miejsce na zadanie tego pytania.
Mianowicie, poszukuję filmu, który widziałem około 10 lat temu, kiedy byłem jeszcze dzieckiem.
Był to klasyczny dramat produkcji amerykańskiej z lat 90tych. Był emitowany w TVP1, bądź TVP2. Zapamiętałem z niego dwie sceny....
witam
poszukuje filmu który kiedyś urywkowo widziałem w telewizji, pamiętam scenę w której główni bohaterowie uciekali przd FBI,CIA lub cos w tym guście, trafili na niemieckie(jak dobrze pamiętam) lotnisko wojskowe i zakosili samolot transportowy z czołgiem na pokładzie :) po wzbiciu sie w niebo zostali zaatakowani...
Witam wszystkich,
Poszukuję tytułu filmu wojennego o brytyjskich lotnikach internowanych w czasie II wojny światowej w Irlandii.
Z góry dziękuję za pomoc.
Czy mógłby mi ktoś podać jakieś tytułu filmów, w których dobrze widoczny jest motyw człowiek jako
marionetki w rękach losu?
Szukam tytulów filmów, które obrazowałyby związki osób mających nietypowe problemy, które dotyczyłyby w zasadzie tylko ich. Jedyny przykład, ale to akurat jest film scifi jaki mi przychodzi do głowy to związek Mystique i Bestii z X-Men pierwsza klasa.
Pamiętam, że oglądałem go kiedyś w telewizji. Młody cwaniak uwodził starszą bogatą kobietę bajerując jaka to ona wciąż piękna, cudowna i wspaniała. Jednak nie mógł się powstrzymać i jednocześnie uwodził jakąś młodą, niedoświadczoną dziewczynę. Nie pamiętam już do czego go ta podwójna gra doprowadziła.
Może ktoś...
Kilka mimów zabija kogoś w salonie śpiewając przy tym. Myślę że to był jakiś horror.
Wydaje mi się że był to starszy film.
Witam. Szukam filmu którego widziałem dobre 20 lat temu. Jedyne dwie sceny które pamiętam to :
- mężczyzna (może wampir) zjadający w stodole serce jakieś osoby.
- huśtający w przód w tył ptak(coś jak bociań) który dziobem zabija człowieka
Zdaję sobie sprawę, że to są słabe opisy, lecz mam nadzieje, że wystarczą. Z...
A więc tak chłopak chciał się umówić z dziewczyną ale ona nim się umówiła z nim na randkę wymagała
manier. Pamiętam, że czekała pod drzwiami samochodu nim ten wysiadł i otworzył jej drzwi, przychodził do
niej z kwiatami itp itd czy ktoś kojarzy coś takiego ... Nawet nie pamiętam kto tam grał :(