Szukam filmów skupiających się na zmysłach ew. zwracających na nie szczególną uwagę; dotyk, smak,
zapach. Pomijając już np. Pachnidło, Czekoladę itd.
:)
Poszukuję filmów w których akcja rozgrywa się w dużych korporacjach, opiera na rozwiązywaniu jakiegoś problemu/kryzysu (dla zobrazowania o co mi chodzi - filmy typu Margin Call).
Najlepiej jeśli fabuła łączyłaby się z kulturą azjatycką (przyk. przedstawiciel handlowy amerykańskiej korporacji jedzie do Azji w celu...
Widziałem kiedyś fragmenty filmu i nie mogę go teraz znaleźć...
Jeżeli się nie mylę, to główny bohater był sobowtórem jakiegoś terrorysty/przestępcy albo może miał
operację? Przechodził jakieś szkolenie, zeby zdjąć tego złego i chyba się pod niego podszywał...
Pamiętam raczej końcową scenę kiedy w nocy na brzegu...
Szukam pewnego filmu o takim ziomku napiszę wam sceny jakie mi utkwiły w pamięci:
No to tak Był szydzony i wyśmiewany w szkole
Jakaś babka na wózku złapała go za genitalia
Poszedł do więzienia (nie pamietam jak to dokładnie było)
Tam jakiś facet nauczył go tego i owego.
Z więzienia poszedł do nowej szkoły do...
Poszukuję filmu o trzech siostrach które naraz postanowiły wyjść za mąż, ku zmartwieniu swojego ojca. Jedna z sióstr wyszła za swojego lekarza który się nią opiekował jak miała złamaną nogę.
Potrzebuje dobrych filmów ukazujących zmieniony świat lub po prostu dobrze wymyślone lekkie Sci-Fi czy thriller. Coś typu jak:
-elizjum
-equilibrium
-raport mniejszości
-intruz
-incepcja
-deja vu
-film o tym jak zimie zamarzła i cała ludzkość żyła w pociągu(nie pamiętam tytułu)
-księga ocalenia
jestem...